Arkiv

Kategorier

Meta

Feiltolkninger i hjernen gir hetetokter

Hjernens termostat sender feil signaler

Feiltolkninger i hjernen gir hetetokter

Plutselig hete, rødming, hjertebank og svetting er hverdagskost for de fleste i overgangsalderen. Men hvorfor får vi disse plagsomme hetetoktene egentlig?

Mange kvinner ønsker en løsning på problemet, men kan ikke eller ønsker ikke å bruke østrogen. Da kan det være fint å kjenne til legemidlet Remifemin. Dette legemidlet er helt østrogenfritt og fås kjøpt på alle apotek eller bestilles rett hjem fra PulsApotek. Uten resept. Les mer om Remifemin her.

Nøyaktig årsak til hetetokter fortsatt ukjent

Fallende østrogennivå antas å spille en rolle. Når østrogennivået i kroppen synker i 40–50-årene, er det ikke bare eggstokkene og menstruasjonssyklusen som blir påvirket. Også hjernen er sentral. Der sitter kroppens termostat. Den egentlige årsaken til hetetokter er ukjent, men de ser ut til å komme av at temperaturreguleringen ikke fungerer helt som den skal i overgangsalderen.

Feil i termostaten gir hetetokter

Normalt vil hjernen sende ut signaler om å kjøle ned kroppen dersom vi blir for varme. Dette styres av en termostat i hjernen. Normalområdet for denne termostaten smales inn i overgangsalderen, og kroppen trigges derfor lettere. Reaksjonen kommer i form av hetetokter, med blodårer som utvider seg, økt puls og overdreven svetting – uten at kroppen egentlig trengte å bli avkjølt.

Dette er Remifemin®

Remifemin er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder ingen form for østrogen.

  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen

Les mer om Remifemin og bestilling her

Behandling mot hetetokter

Østrogenbehandling er en mye brukt medisinsk behandling mot hetetokter og nattesvette. Det er imidlertid ikke alle kvinner som kan eller vil bruke slik hormonbehandling. Remifemin er helt uten østrogen og har vært brukt av kvinner over hele verden i flere tiår. Remifemin fås kjøpt på apotek, eller kan bestilles rett hjem fra PulsApotek i diskret forsendelse.

Klinisk dokumentert effekt

Remifemin har klinisk dokumentert effekt mot hetetokter og nattesvette. Legemidlet kan kjøpes uten resept i Norge.

Les mer om Remifemin og bestilling her.

Kilder: helsenorge.no, sml.snl.no, leverandørinformasjon.

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell