Arkiv

Kategorier

Meta

Flere velger behandling uten østrogen

Smilende voksen kvinne i grønn top

Flere velger behandling uten østrogen

Bruken av østrogenbehandling mot hetetokter og nattesvette i overgangsalderen har minsket i Norge de siste årene. Ikke alle kan eller vil bruke østrogen mot sine overgangsplager. I 2015 kom det østrogenfrie legemidlet Remifemin® på det norske markedet.

Mindre bruk av østrogenpreparater

Østrogenpreparater er en vanlig behandlingsform mot overgangsplager og må foreskrives av en lege. Kroppen tilføres da østrogen, som skal kompensere for den fallende hormonproduksjonen i klimakteriet (overgangsalderen). Men ikke alle kvinner kan eller vil bruke østrogen. Bruken av østrogenpreparater ble regulert i 2003 og medførte en nedgang i østrogen-bruk i Norge. Les også: Remifemin – østrogenfritt legemiddel mot overgangsplager

Kosttilskudd med planteøstrogener

Kosttilskudd mot overgangsplager markedsføres gjerne som østrogenfri behandling. Mange av disse kosttilskuddene inneholder planteøstrogener, også kalt fytoøstrogener. Soya, rødkløver og humle er eksempler på kilder til planteøstrogen. Men planteøstrogener har østrogen-lik struktur og kan binde seg til østrogenreseptorer, noe som ikke er ønskelig for alle.

Legemiddel uten østrogen

I 2015 ble det reseptfrie legemidlet Remifemin tilgjengelig i Norge. Legemidlet inneholder hverken østrogen eller planteøstrogen. Remifemin har vært på markedet i flere tiår og har millioner av brukere på verdensbasis. Omfattende kliniske studier viser at Remifemin kan hjelpe mot overgangsplager som hetetokter og nattesvette. Statens legemiddelverk har godkjent Remifemin som et veletablert plantebasert legemiddel. Les mer om Remifemin og bestilling her

Ulike kvinner trenger ulik behandling

Overgangsalderen forløper forskjellig fra kvinne til kvinne og plagene varierer. Ikke alle trenger behandling, men for mange kan det være hensiktsmessig. Det kan være lurt å snakke med legen din om hvilken behandling som passer for deg. Dersom du ønsker en behandling som ikke inneholder østrogen, kan det reseptfrie legemidlet Remifemin vurderes. Remifemin har klinisk dokumentert effekt mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting.

Informasjon om Remifemin® og bestilling

Remifemin fås på alle apotek eller kan bestilles rett hjem i diskret forpakning, direkte fra PulsApotek. Produktinformasjon og forsiktighetsregler Kilder: forskning.no, Remifemin pakningsvedlegg, leverandørinformasjon Remifemin® (Cimicifuga racemosa). Reseptfritt, plantebasert legemiddel. Mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk.
Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 30. juni 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell