For mye stress og uro?

– Det kan føre til at du blir ukonsentrert, gjør flere feil og har lettere for å glemme.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som fås på apotek. Sedix har beroligende effekt og letter innsovning. Legemidlet demper uro, som nervøsitet, bekymring og irritabilitet.

Les mer om Sedix og bestilling her.

Stress kan føre til helseproblemer

Vi forbinder gjerne stress og uro med tidspress eller det å ha mye å gjøre. I en stor undersøkelse, «Stress in America 2013», omtales symptomer på stress også som irritabilitet, en følelse av å være utilstrekkelig, eller å ha liten tålmodighet. Noe stress kan vi tåle. Men opplever vi for mye stress over lang tid, kan det føre til helseproblemer.

Trøtt og umotivert på dagen?

4 av 10 voksne rapporterer at de føler seg trøtte, kraftløse eller at de mangler motivasjon på dagtid. Den nevnte undersøkelsen har også andre interessante funn knyttet til stress, som f.eks. søvnvansker.

Dette er Sedix®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som demper uro og dermed kan lette innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres, for å få ro til å sovne eller for en beroligende virkning på dagtid. Det er ikke rapportert om «hangover» eller sløvhet ved bruk av legemidlet. Heller ingen fysisk avhengighet er rapportert

  • Beroligende effekt
  • Letter innsovning
  • Ingen påvist avhengighet

Les mer om reseptfrie Sedix og bestilling her

Stress kan gi søvnproblemer

Over 40 % av de spurte sier at stress har holdt dem våkne om natten den siste måneden. De voksne som var minst stresset rapporterte at de sov en time lenger (i snitt) hver natt enn de som følte seg mer stresset. Omlag 80 % av de minst stressede sa dessuten at de hadde god søvnkvalitet. Bare 1 av 3 blant de med høyere stressnivå kunne si det samme.

Søvnmangel gir problemer med konsentrasjon og ansvar

Over halvparten rapporterte at de følte seg trøtte, trege eller late, fordi de ikke hadde sovet nok. Nesten 40 % opplevde at de ble irritable og ca. 30 % fikk problemer med å konsentrere seg. En fjerdedel rapporterte til og med om manglende motivasjon til å ta ansvar for sine oppgaver eller plikter.

Uroen kan dempes med reseptfritt legemiddel

Det reseptfrie legemidlet Sedix demper uro på dagen og gjør det lettere å sovne på kvelden. Uro, som f. eks. forstyrrende tankespinn, stress og bekymringer, reduseres. På den måten blir det lettere å finne ro til å sove.

Les mer om Sedix og bestilling her.

Ingen sovemedisin

Sedix er ikke en sovemedisin. Legemidlet demper følelsen av uro i kroppen og letter dermed innsovning. Man blir ikke søvnig av legemidlet, og det er ikke rapportert om «hangover» dagen etter. Det er heller ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk av Sedix. Tablettene kan brukes av personer over 12 år.

Godkjent av Statens legemiddelverk

Statens legemiddelverk har godkjent Sedix som tradisjonelt plantebasert legemiddel. Legemidler (under andre merkenavn) med det samme virkestoffet som benyttes i Sedix har vært brukt i Europa i flere år.

Slik bestiller du Sedix®

Sedix kan fås uten resept hos ditt nærmeste apotek. I tillegg kan legemidlet bestilles rett hjem fra PulsApotek. Da får du Sedix sendt direkte til din postkasse i en diskret pakke.

Les mer om Sedix og bestilling her

7 tips mot uro og stress:

  1. Legg deg tidlig
  2. Mosjoner 30 min daglig
  3. Begrens kaffedrikkingen
  4. Spist variert og sunt
  5. Vær sammen med familie og venner
  6.  Stopp grublingen, vær bevisst
  7. Slapp av

Kilder: apa.org, nhi.no, apexklinikken.no, pakningsvedlegg, Europeisk database over rapporter om antatte bivirkninger

Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 23. mars 2017