Arkiv

Kategorier

Meta

Håp for hete overgangsdamer

Hetetokter - varm kvinne tar seg til brystet

Håp for hete overgangsdamer

Tenk deg at du sitter i et møte på jobben. Plutselig går pulsen opp. Du rødmer og blir varm. Svetten pipler. Hetetokter kan være både plagsomt og sosialt utfordrende, men de kan heldigvis behandles. Det østrogenfrie legemidlet Remifemin® fås reseptfritt på alle apotek.

Dokumentert effekt på hetetokter

Remifemin er et østrogenfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder ingen form for østrogen, er velutprøvd og har klinisk dokumentert effekt og sikkerhet.

Les mer om Remifemin og bestilling her.

Plagsom varme

Hetetokter er en av de vanligste plagene og rammer omkring 80 % av kvinner i overgangsalderen. Slike plutselige varmeblaff kan føles både ubehagelige og sjenerende når de står på. De kan vare fra bare noen sekunder til flere minutter. Følelsen kan best beskrives som en plutselig og intens varme, gjerne ledsaget av svetting og ofte fulgt av klamhet og frysing.

Årsaken til hetetokter er redusert østrogen i kroppen, som igjen påvirker temperaturregulatoren i hjernen. Flammende ansiktsrødme og svetting kan oppleves som svært forstyrrende i sosiale sammenhenger. Derfor føler mange at hetetoktene reduserer livskvaliteten.

Eneste østrogenfrie legemidlet uten resept

Frem til nylig har kosttilskudd vært det vanligste tilgjengelige østrogenfrie tilbudet for norske kvinner med overgangsplager, men mange av disse produktene inneholder planteøstrogen. Planteøstrogen har østrogen-lik struktur, og kan binde seg til såkalte østrogenreseptorer i kroppen, noe som ikke er ønskelig for alle.

I 2015 kom Norges eneste østrogenfrie legemiddel som fås uten resept: Remifemin. Det plantebaserte legemidlet  inneholder ingen form for østrogen – heller ikke planteøstrogen.

Godkjent av Statens legemiddelverk

Kosttilskudd har dokumentasjonskrav satt av Mattilsynet, mens legemidler godkjennes av Statens legemiddelverk. Remifemin er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel. Tyskland var først ute med en tilsvarende godkjenning  i 1978. Siden har millioner av kvinner brukt Remifemin mot sine overgangsplager, verden over.

Les mer om Remifemin mot overgangsplager her

Fås på apotek

Remifemin fås på alle apotek i landet, eller kan bestilles fra PulsApotek her – sendes da i diskret forpakning rett hjem i postkassen.

Les mer om Remifemin og bestilling her.

Kilder: Remifemin® pakningsvedlegg, leverandørinformasjon

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell