Arkiv

Kategorier

Meta

Har du en følelse av stress og uro i kroppen?

Kvinne stresset holder seg til hodet - alt går fort

Har du en følelse av stress og uro i kroppen?

Stress er blant de vanligste årsakene til sykefravær her til lands. Det plantebasert legemidlet Sedix™ virker beroligende og demper uro.

Sedix ble i 2016 tilgjengelig på alle norske apotek. Det reseptfrie legemidlet har beroligende effekt og letter innsovning. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk av legemidlet.

Godkjent av Statens legemiddelverk

Statens legemiddelverk har godkjent Sedix som tradisjonelt plantebasert legemiddel, etter mange års bruk i Europa*. Sedix demper uro, som nervøsitet, bekymring og irritabilitet.

Les om Sedix og bestilling her

Ikke stress deg syk

Høye forventninger preger dagens samfunn. Skole, arbeidsliv, venner og familie krever sitt, og mange kjenner på prestasjonspress og utilstrekkelighet. Ikke overaskende er stress trolig den viktigste årsaken til sykefravær, etter belastningslidelser.

Tar du dagens stress og bekymringer med deg når du skal legge deg, kan det være vanskelig å få sove. Dersom vi ikke får nok god søvn, kan det gi flere ulike helseplager.

Søvnmangel går utover humør og konsentrasjon

Mangel på søvn kan blant annet svekke konsentrasjonen vi trenger i en krevende hverdag. Søvnmangel kan også gi oss dårlig humør og gjøre oss nedstemte. Nedstemthet og engstelse er vanlige psykiske helseplager som kan føre til både sykemeldinger og uføretrygd.

Uro, bekymring og engstelse er vanlige årsaker til ikke å få sove. Har du problemer med innsovning på grunn dette, kan det være godt å kjenne til legemidlet Sedix.

Dette er Sedix®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som demper uro og dermed kan lette innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres, for å få ro til å sovne eller for en beroligende virkning på dagtid. Det er ikke rapportert om «hangover» eller sløvhet ved bruk av legemidlet. Heller ingen fysisk avhengighet er rapportert.

  • Beroligende effekt
  • Letter innsovning
  • Ingen rapportert avhengighet

Les mer om reseptfrie Sedix og bestilling her

Mindre uro gjør innsovningen lettere

I tillegg til å dempe uro på dagen, gjør Sedix det lettere å sovne når det er leggetid.  Uro, i form av f.eks. tanker som kverner, stress og bekymringer, dempes. På den måten blir det lettere å finne ro til å sove.

Ikke en sovemedisin

Sedix er ikke en sovemedisin. Legemidlet demper følelsen av uro i kroppen for så å lette innsovning.  Det er ikke rapportert om hverken søvnighet eller sløvhet, og man får ikke følelsen av «hangover» dagen etter. Det er heller ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk av Sedix. Tablettene kan brukes av personer over 12 år.

Slik bestiller du Sedix®

I tillegg til at Sedix kan fås uten resept hos ditt nærmeste apotek kan legemidlet bestilles rett hjem fra PulsApotek. Da får du Sedix sendt direkte hjem i postkassen i en diskret pakke.

Les mer om Sedix og bestilling her

7 tips mot uro og stress

  • Legg deg tidlig
  • Mosjoner 30 min. daglig
  • Begrens kaffedrikkingen
  • Spist variert og sunt
  • Vær sammen med familie og venner
  • Stopp grublingen, vær bevisst
  • Slapp av

* I Europa kan legemidlet være navngitt med andre produktnavn enn Sedix.

Kilder: webmd.com, snl.no, pakningsvedlegg, Europeisk database over rapporter om antatte bivirkninger.

Sedix® (Passiflora incarnata L.) 200 mg. Reseptfritt. Tabletter. Til bruk fra 12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Pasienter som opplever seg påvirket av Sedix skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Samtidig bruk av syntetiske sedativer anbefales ikke. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på preparatomtale: 23.12.2019 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell