Arkiv

Kategorier

Meta

Hetetokter? Denne østrogenfrie behandlingen kan hjelpe

Smilende voksen kvinne – nyhet mot hetetokter

Hetetokter? Denne østrogenfrie behandlingen kan hjelpe

En følelse av intens varme starter i brystregionen og stiger opp til nakke og hode. Svetteperler renner nedover ansiktet. Varmeanfallet kan vare i alt fra noen sekunder til en time og kommer gjerne flere ganger i løpet av dagen. Slik kan en hetetokt i overgangsalderen oppleves.

Årsaken til disse svettetoktene er synkende østrogennivåer i kroppen. Hetetokter er den plagen flest kvinner opplever i overgangsalderen. For noen går denne perioden av livet knirkefritt, mens andre kan få en slitsom livsfase.

Les også: Behandling mot hetetokter – reseptfritt legemiddel uten østrogen

Forstyrrende svette under hetetokter

Plutselige svetteutbrudd passer sjelden inn i en travel hverdag, og de er både ubehagelige og pinlige. Du kan bli fullstendig avbrutt i gjøremålene, enten du er midt i en viktig presentasjon på jobb, i middagsselskap hos venner eller står i kø på butikken. Noen må til og med skifte klær i løpet av dagen og har alltid et ekstra skift liggende parat i vesken. For å unngå for mange pinlige situasjoner, kan det være nyttig å kjenne til noen av de utløsende faktorene.

Les også: Remifemin – østrogenfritt legemiddel mot hetetokter og svetting

Hetetokter kan utløses av koffein og varme drikker, sterkt krydret mat og alkohol. Det betyr at du er ekstra utsatt i sosiale settinger som gjerne ledsages av nettopp slik mat og drikke. Den uforutsigbare svettingen kan lett bli en hemsko i hverdagen og kan føre til at man kvier seg for å delta i sosialt samvær. Som om hetetokter på dagtid ikke skulle være nok, er mange plaget av nattesvette i tillegg.

Nattestid kan hetetoktene oppleves spesielt irriterende, ettersom nattesvetten ofte fører til avbrutt søvn og søvnmangel. Underskudd på søvn vil over tid kunne føre til plager som humørsvingninger, nedstemthet, dårlig sexlyst og vanskeligheter med å konsentrere seg på jobb. Det er kanskje ikke så overraskende at det er stor etterspørsel etter effektiv behandling mot disse brysomme overgangsplagene.

Les også: Sliter du med nattesvette? Remifemin® er et reseptfritt legemiddel uten østrogen

Mange kvinner vil eller kan ikke benytte østrogen og foretrekker derfor østrogenfri behandling.

Reseptfritt legemiddel uten østrogen

Remifemin® er et reseptfritt plantebasert legemiddel for behandling av plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Siden slutten av 1950-tallet har Remifemin® vært i bruk i Tyskland, og etter omfattende vitenskapelige studier ble produktet godkjent som legemiddel i 1978.

Produktet har millioner av brukere på verdensbasis. På det norske markedet er Remifemin® det eneste reseptfrie legemidlet uten østrogen mot overgangsplager.

Remifemin® er tilgjengelig på alle apotek, kan bestilles direkte hjem fra apotek her.  

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell