Arkiv

Kategorier

Meta

Slik kan du bli kvitt hetetoktene – uten østrogen

Kvinne glad ingen hetetokter

Slik kan du bli kvitt hetetoktene uten østrogen

Hele 80 % av oss må slite med de plagsomme varmebølgene, som gjør oss opphetet, rødflammet og gjennomsvett. – Eller må vi det?

Det finnes heldigvis hjelp å få mot disse overgangsplagene. De vanligste behandlingsformene er det imidlertid mange kvinner som ikke kan eller vil bruke, ettersom de innbefatter østrogen.

Mange søker østrogenfri behandling

Er du en av de som ikke kan eller ønsker å bruke østrogen? Da kan det være fint å kjenne til det østrogenfrie legemidlet Remifemin®, som brukes mot overgangsplager som hetetokter og nattesvette. Remifemin er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel. Legemidlet kan kjøpes reseptfritt på alle apotek, kan  bestilles rett hjem fra apotek.

Les mer om Remifemin og bestill hjem fra apotek her.

Hvorfor får vi overgangsplager?

I overgangsalderen produserer eggstokkene mindre av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Menstruasjonen blir da uregelmessig, før den til slutt opphører helt (menopause). De hormonelle endringene kan også føre med seg en rekke ulike plager.

De vanligste plagene

Hetetokter, unormal svetting, blødningsforstyrrelser, hjerteklapp, søvnproblemer og urinveisbesvær er de vanligste plagene i overgangsalderen. Hetetokter er den aller vanligste og rammer 80 % av oss.

Hetetoktene avtar

Intensiteten på hete- og svettetoktene varierer fra kvinne til kvinne. Noen sliter mest på dagtid, mens andre synes nattesvettingen er verst, spesielt de som får forstyrret søvnen. Av og til kan symptomene vare i over 10 år, men plagene vil avta gradvis etter siste menstruasjon.

Planteøstrogener eller helt østrogenfritt?

Kosttilskudd har vært det vanligste østrogenfrie tilbudet for norske kvinner med overgangsplager. Men mange av disse produktene inneholder planteøstrogener. Disse har østrogen-lik struktur og kan binde seg til østrogenreseptorer i kroppen, noe som ikke er ønskelig for alle.

I Norge finnes det kun ett reseptfritt legemiddel mot overgangsplager  som ikke inneholder noen form for østrogen. Dette legemidlet heter Remifemin® og er en veldokumentert behandling mot hetetokter og nattesvette.

Remifemin® – klinisk dokumentert effekt

Remifemin® har omfattende klinisk dokumentasjon på både effekt og sikkerhet, og har millioner av brukere på verdensbasis. Remifemin® er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel, mot hetetokter og nattesvette

Remifemin er reseptfritt og kan kjøpes på alle apotek, legemidlet kan bestilles rett hjem fra apotek her.

Les mer om Remifemin og bestill hjem fra apotek her

Dette er Remifemin®

Remifemin® er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder ingen form for østrogen.

  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen

Kilder: sml.snl.no (store medisinske leksikon), tidsskriftet.no (Tidsskrift for Den norske legeforening), nhi.no, overgang.no, leverandørinformasjon.

Remifemin® (Cimicifuga racemosa) tabl. Reseptfritt. Plantebasert legemiddel til bruk mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Effekt ventes tidligst etter 2 uker. Anbefales brukt i flere måneder, men ikke >6 måneder uten medisinsk tilsyn. Anbefales ikke for gravide og ammende. Ved samtidig bruk av østrogener, ved nåværende eller tidligere hormonavhengig kreft eller ved leversykdom må Remifemin® kun brukes i samråd med lege. Ved tegn til leverskade skal behandlingen avsluttes. Ved vaginalblødning eller nye/uklare symptomer bør lege kontaktes. Inneholder laktose. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 16.12.2014.

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 30. juni 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell