Arkiv

Kategorier

Meta

Slik oppleves hetetokter i overgangsalderen

Tankefull kvinne ser ut av vinduet

Slik oppleves hetetokter i overgangsalderen

En intens varme starter i brystregionen og brer seg til hals og hode. Svetten renner, og klærne blir våte og klamme.

Slik kan en hetetokt i overgangsalderen arte seg. Disse varmebølgene kan komme flere ganger om dagen – eller om natten, som nattesvette. Hetetokter er den vanligste overgangsplagen og rammer 80 % av oss.

Mange ønsker østrogenfri behandling

Kvinner som ikke kan eller vil bruke østrogenbehandling mot sine hetetokter og nattesvette kan f.eks. bruke det reseptfrie legemidlet Remifemin. Legemidlet fås på apotek eller kan bestilles rett hjem fra PulsApotek.

Les mer om Remifemin og bestilling her.

Hvor lenge varer hetetokter?

Hver hetetokt kan vare fra sekunder til flere minutter – fire i gjennomsnitt. Hetetoktene følger oss i ca. 3 år i snitt, men noen av oss må dessverre leve med dem i over 10 år. De som starter tidlig har større sannsynlighet for å havne i denne gruppen.

Termostaten virker ikke

I overgangsalderen fungerer ikke kroppens termostat som den skal. Den signaliserer at det er for varmt, selv om kroppstemperaturen er normal. Unødvendige nedkjølingstiltak settes dermed i gang, slik som rødming og svetting.

Dette er Remifemin®

Remifemin er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder ingen form for østrogen.

  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen

Les mer om Remifemin og bestilling her

Effektiv hjelp mot hetetokter og nattesvette

Remifemin er et legemiddel mot overgangsplager som hetetokter og nattesvette. Mange norske kvinner bruker de reseptfrie tablettene daglig.

Klinisk dokumentert

Remifemin er helt uten østrogen og har vært brukt av kvinner over hele verden i flere tiår. Legemidlet har klinisk dokumentert effekt mot hetetokter og nattesvette.

Østrogenfritt legemiddel

Østrogen brukes som behandling mot overgangsplager, men ikke alle kvinner kan eller ønsker å tilføre kroppen østrogen. Remifemin inneholder ingen form for østrogen, heller ikke planteøstrogen.

Slik kan du bestille Remifemin®

Remifemin fås på alle apotek eller kan bestilles rett hjem fra apotek i diskret forsendelse. Reseptfritt.

Les mer om Remifemin og bestilling her.

Kilder: tidsskriftet.no, sml.snl.no, overgang.no, nhi.no, Remifeminpakningsvedlegg,  leverandørinformasjon.

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell