Sliter du med å få sove?

Har du tanker og bekymringer som kverner i hodet? I 2016 kom det reseptfrie legemidlet Sedix på det norske markedet. Legemidlet demper uro som stress og bekymring, og letter innsovning.

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som fås på alle apotek. Sedix har beroligende effekt som kan gjøre det lettere å få sove. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk.

Les mer om Sedix og bestilling her

Plantebasert legemiddel til Norge

I Europa har legemidlet vært brukt i flere år, før Statens legemiddelverk godkjente Sedix som tradisjonelt plantebasert legemiddel i Norge. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe stress og uro, som nervøsitet, bekymring og engstelse. Sedix kan brukes av personer over 12 år.

Dette er Sedix®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som demper uro og dermed kan lette innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres, for å få ro til å sovne eller for en beroligende virkning på dagtid. Det er ikke rapportert om «hangover» eller sløvhet ved bruk av legemidlet. Heller ingen fysisk avhengighet er rapportert.

 • Beroligende effekt
 • Letter innsovning
 • Ingen rapportert avhengighet

Les mer om reseptfrie Sedix og bestilling her

Mange strever med nattesøvnen

En av tre har ukentlige søvnvansker her til lands. Spesielt ser innsovningen ut til å være et stadig økende problem blant oss nordmenn. Mange har vanskelig for å koble ut tanker, stress og bekymringer etter leggetid. Da kan det virke som en umulighet å finne ro til å sovne.

Bekymringer kan forsterke problemet

Mange bekymrer seg i tillegg for det å ikke få sove, og tenker på konsekvensene søvnmangelen kan gi. Tanker som: «Tenk om jeg ikke får sove i natt heller», er ikke uvanlige. Slike bekymringer kan både forsterke og opprettholde søvnproblemet.

Sovne om kvelden og fungere på dagen

Det reseptfrie legemidlet Sedix demper uro og gjør det lettere å få sove. Hodet vil ikke føles tungt og tregt dagen etter.

Mange sliter med uro også på dagen og føler seg stresset, nervøs eller engstelig. Sedix har beroligende effekt og kan også brukes på dagtid. Det er ikke rapportert om sløvende virkning.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Reseptbelagte sovemedisiner er mest benyttet mot søvnproblemer. Sedix derimot, kan kjøpes reseptfritt på apotek, og det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk. Legemidlet kan tas over tid. Det er ikke sannsynlig at det vil oppstå bivirkninger hvis man slutter å ta Sedix.

Bestilles rett hjem fra apotek

I tillegg til at Sedix kan fås reseptfritt på ditt nærmeste apotek kan legemidlet bestilles direkte fra PulsApotek. Da får du Sedix sendt rett hjem i postkassen i en diskret pakke.

Les mer om Sedix og bestilling her

10 råd for bedre søvn

 1. Faste leggetider
 2.  Unngå å sove på dagen
 3. Minst 30 minutter med dagslys daglig
 4. Ikke drikk koffeinholdige drikker for sent på dagen
 5. Unngå alkohol eller tobakk nær opp til leggetid
 6. Unngå hard fysisk trening de siste 3 timene før sengetid
 7. Behagelig temperatur på soverommet
 8. Unngå lys og støy
 9. Ikke bruk tv eller andre skjermer rett før leggetid

Kilder: Europeisk database over rapporter om antatte bivirkninger, fhi.no, nhi.no, sio.no, Sedix pakningsvedlegg.

Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 24. mars 2017