Stresser du med å få sove?

Tar du med deg dagens stress, uro og bekymringer når du går til sengs? Det reseptfrie legemidlet Sedix demper uro slik at det blir lettere å få sove.

Plantebasert legemiddel

Sedix er godkjent av Legemiddelverket som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Legemidlet har vært lenge i bruk på det europeiske markedet og ble tilgjengelig i alle norske apotek i 2016. Legemidlet virker beroligende og kan brukes både dag og natt.

Les mer om Sedix her, eller se pakningsvedlegget  på Felleskatalogens pasientsider.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som virker beroligende og letter innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres, slik at det blir lettere å finne ro til å sovne. Tablettene kan også tas på dagtid, når man har behov for å dempe uro. Fysisk avhengighet er lite sannsynlig. Sedix fås reseptfritt på ditt nærmeste apotek.

  • Virker beroligende
  • Letter innsovning
  • Kan brukes fra 12 år

Les mer om reseptfrie Sedix og bestill her

1 av 7 sliter med innsovningen

Hele 15,7 % (ca én av syv) sliter med innsovningen her til lands, og antall personer med dette søvnproblemet er økende, i følge Folkehelseinstituttet. Årsakene kan variere, men uro, som stress og tankespinn, er en vanlig grunn til å ikke få sove.

Vanskelig å «skru av tankene»

Mange sliter med å koble ut dagens stress og kverner på tanker som gjør det vanskelig å sovne. Bekymringer for ikke å få nok søvn kan forsterke problemet og føre til en ond sirkel.

Demper uro og stress også på dagtid

Sedix er ikke en medisin som slår deg ut, og fysisk avhengighet er lite sannsynlig. Legemidlet virker beroligende ved å dempe uro – enten for å finne ro til å sovne om kvelden, eller for å lindre uro, stress, engstelse og nervøsitet på dagen.

Om bivirkninger

Som alle legemidler kan også dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det. Det er lite sannsynlig at bivirkninger vil oppstå når man slutter å ta Sedix. Fysisk avhengighet er også lite sannsynlig.

Reseptfritt

Sedix kan kjøpes reseptfritt på alle apotek eller bestilles rett hjem fra PulsApotek. Legemidlet blir da levert i diskret forsendelse direkte hjem i posten.

Les mer om Sedix og bestill her

Kilder: kognitiv.no, fhi.no (folkehelseinstituttet), felleskatalogen.no

Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 26. september 2017