Arkiv

Kategorier

Meta

Tabu med tørr skjede

Kvinne med truse

Tabu med tørr skjede

Selv om vi lever i 2018 viser en stor undersøkelse at 1/3 av kvinner i klimakteriet synes det er vanskelig å prate med legen sin om vaginalt ubehag. Dette viser en stor internasjonal nettbasert spørreundersøkelse gjennomført på 3520 kvinner (VIVA).

I samme undersøkelse oppga mer enn halvparten av kvinnene at legene heller ikke spurte om denne problemstillingen ved konsultasjon. Norge var også med i undersøkelsen, og her oppgav 53 % av kvinnene at legene ikke hadde pratet med dem om vaginalt ubehag. Undersøkelsen viser også hvordan vaginale problemer påvirker kvinnenes hverdag:
Figur: Resultater fra nettbasert spørreskjema fra 3520 kvinner i overgangsalder (55 – 65 år) fra Storbritania, USA, Canada, Sverige, Danmark, Finland, og Norge om problemer relatert til vaginal helse. Grafen er modifisert fra Nappi og Kokot-Kierepa1 av Sana Pharma Medical.

Forekomst

Tørr skjede er et vanlig problem i og etter klimakteriet, men forekommer også hos kvinner som nylig har født, ammer, har fjernet eggstokker eller går på hormonpreparater, slik som p-piller e.l. Tørr skjede er også vanlig ved revmatiske sykdommer som Sjøgrens syndrom og hos pasienter som får behandling av kreft med antiøstrogen eller stråling mot eggstokkene. Når vi vet at så mange sliter med vaginalt ubehag, men ikke er komfortable med å snakke med legen sin – er dette et viktig tema å ta aktivt opp.

Remisoft® – en hormonfri behandling

Remisoft er en hormonfri pleiende vaginalkrem til behandling av symptomer ved tørr skjede, som kløe, svie eller smerter ved samleie.
Remisoft vaginalkrem mot tørr og sår skjede Remisoft vaginalkrem. Medisinsk utstyr kl. IIa

Slik virker Remisoft®

Kremen tilfører fuktighet til slimhinnen, samt at lipider styrker og mykgjør hudbarrieren. I tillegg virker Hamamelis virginiana-vann (Trollhassel) på slimhinnenes overflate og styrker den fysiske barrieren. Dermed oppnås lindring og gjenoppretting av tørre og irriterte slimhinner. Remisoft inneholder melkesyre som hjelper å opprettholde en normal pH-verdi i skjeden. Kremen doseres daglig og gir en umiddelbar følelse av fuktighet som varer.
Den beskyttende fysiske barrieren bidrar til:
  • Lindring og tilfører fukt
  • Mykgjør og bevarer elastisiteten
  • Heling av småskader
 

Hvor får man kjøpt Remisoft®?

Remisoft kan kjøpes på apotek eller bestilles for levering hjem fra www.pulsapotek.no.

Produktinformasjon

Remisoft bruksanvisning  | Remisoft produktside for forbruker Referanse: 1 Nappi and Kokot-Kierepa. Vaginal Health: Insights, Views & Attitudes (VIVA) – results from an international survey. Climacteric 2012, 15 1, 36-44
Publisert 14. mars 2018
Sist oppdatert 30. juni 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell