Arkiv

Kategorier

Meta

Melatonin – slik fungerer det

Melatonin 1 mg

Melatonin – slik fungerer det

Melatonin er kroppens eget søvnhormon. Men hvordan fungerer egentlig dette naturlige hormonet? Og kan et kosttilskudd med melatonin være et alternativ for deg? Her får du svar på disse spørsmålene, i tillegg til kortfattet informasjon om våre melatonin-produkter: Melatonin 1mg, Melatonin Natt, Melatonin Spray og Duranoct.

Melatonin er et naturlig forekommende hormon som produseres i hjernen. Hormonet gjør at vi føler oss søvnige. I tillegg spiller det en viktig rolle i døgnrytmen vår. Utskillelsen av søvnhormonet i kroppen påvirkes av lys. Nivåene er derfor høye om natten og lave på dagtid. Produksjonen av hormonet varierer ikke bare i løpet av døgnet, men også gjennom hele livet. Produksjonen er høyest i barneårene for så å avta. Eldre kan oppleve at redusert melatoninproduksjon bidrar til problemer med søvnen.1

Søvnhormonet bidrar til:

  • Redusert innsovningstid
  • Normal døgnrytme

Kosttilskudd med melatonin, for hvem?

Tidligere har dette søvnhormonet bare vært tilgjengelig på resept, men siden 2020 kan du kjøpe inntil 1 mg uten resept på apotek, som kosttilskudd. Tilskudd av melatonin anbefales for de som ønsker å normalisere sin innsovningstid eller døgnrytme. Andre kjente årsaker til ubalanse i døgnrytmen kan for eksempel være reiser mellom ulike tidssoner, som kan resultere i jetlag.


Melatonin fra Sana Pharma Medical

Sana Pharma Medical har fire kosttilskudd med melatonin: tre produkter der melatonin er eneste virkestoff og ett kombinasjonsprodukt. Melatonin-tilskuddene har forskjellig opptakshurtighet og kommer i tre ulike former: depottabletter, oralspray og kapsler. Melatonin-kombinasjonsproduktet inneholder andre søvnstøttende stoffer i tillegg.

Melatonin serie 1mg spray og natt

Velg melatonin tilpasset din bruk:

  • Melatonin 1 mg – hurtig opptak (kapsel)
  • Melatonin Natt – hurtig og forlenget opptak (depottablett)
  • Melatonin Spray – raskere opptak, enkel i bruk (munnspray)

Melatonin fra Sana Pharma Medical fås på apotek eller kan bestilles rett hjem fra apotek her:


Melatonin i kombinasjon

Melatonin-kombinasjonsproduktet, Duranoct, er et kosttilskudd der melatonin kombineres med andre kjente virkestoffer. Dermed støttes søvnen din på mer enn én måte. I tillegg til melatonin inneholder Duranoct følgende stoffer som er kjent for å støtte søvn: pasjonsblomst, valeriana, sitronmelisse, hagtorn og vitamin B6. De to førstnevnte, pasjonsblomst og valeriana, er også kjent som virkestoff i reseptfrie legemidler mot søvnproblemer.

Duranoct er en unik trelagstablett som frigjør aktive ingredienser over tid. Dette gir både rask, normal og forlenget støtte under søvn.

Melatonin-kombinasjonsprodutet Duranoct:

  • Bidrar til bedre søvn
  • Bidrar til avslapning
  • Trelagstablett – rask og forlenget støtte


Referanse:

1. Tidsskriftet.no (08.02.2022) https://tidsskriftet.no/2001/05/legemidler-i-praksis/melatoninen-bruk-og-misbruk


Melatonin: For gunstig virkning; 1 mg før leggetid, og ved jet-lag minst 0,5 mg ved leggetid første reisedag og noen dager etter ankomst. Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskuddet bør ikke brukes som erstatning for en variert kost. Oppbevares utilgjengelig for barn.


Duranoct®: Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose for melatonin (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn.

relaterte artikler

Publisert 24. februar 2020
Sist oppdatert 14. oktober 2022

Disse sidene er ment for helsepersonell