Arkiv

Kategorier

Meta

NYHET: Remisoft – østrogenfri vaginalkrem mot tørr og sår skjede

Tørr skjede ved vaginal atrofi gir smerte, kløe, stikking mv

NYHET: Remisoft østrogenfri vaginalkrem mot tørr og sår skjede

Tørre slimhinner i underlivet kan ramme kvinner i alle aldre. Tørr skjede kan gi ubehag som sårhet og kløe, samt smerter ved samleie. Nå lanseres en hormonfri vaginalkrem som lindrer symptomene på tørre slimhinner ved å tilføre fuktighet og bidra til normal pH-balanse.

Svie, stikking, sårhet og smerter ved samleie

Tørre slimhinner i underlivet kan føre til kløe, stikking, brennende følelse, svie og sårhet i både skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden. Plagene fører også ofte til smerter ved samleie.

Tørr skjede er et vanlig problem

Tilstanden forekommer ofte i og etter overgangsalderen, men også hos kvinner som nylig har født, ammer, har fjernet eggstokker eller går på hormonpreparater, slik som p-piller e.l. Tørr skjede er også vanlig ved revmatiske sykdommer som Sjøgrens syndrom og hos pasienter som får antiøstrogen kreftbehandling eller stråling mot eggstokkene.

Tabu med tørr skjede?

Over 1/3 av kvinner i overgangsalder oppgav i en stor internasjonal undersøkelse (VIVA, 2012; 3520 kvinner deltok) at de ikke ville føle seg komfortable med å diskutere vaginalt ubehag med legen sin. Dette til tross for at symptomene påvirker livskvalitet i stor grad. I samme undersøkelse oppgav mer enn halvparten av kvinnene at legene heller ikke spurte om denne problemstillingen ved konsultasjon (i Norge: 53 %).

Slik virker Remisoft®

Remisoft er en pleiende vaginalkrem som fås kjøpt uten resept. Kremen virker ved at den tilfører slimhinnen fuktighet og sørger for en beskyttende fysisk barriere slik at fuktigheten forblir i behandlingsområdet. Dette motvirker tørrhet, lindrer irriterte slimhinner og holder vevet elastisk. I tillegg inneholder Remisoft melkesyre som hjelper å opprettholde en normal pH-verdi i skjeden. Kremen brukes daglig og gir en umiddelbar følelse av fuktighet som varer.

Remisoft er et hormonfritt alternativ for kvinner som ikke kan eller vil velge østrogenbehandling.

Produktet er klassifisert som medisinsk utstyr klasse IIa.

DETTE ER REMISOFT®

Remisoft er en pleiende vaginalkrem som:

  • tilfører fuktighet
  • bevarer elastisitet
  • bidrar til heling av småskader

Hvor får man kjøpt Remisoft?

Remisoft kan kjøpes på apotek eller bestilles for levering hjem fra apotek:

Remisoft® 50 g krem (med applikator). Reseptfri, pleiende vaginal fuktighetskrem uten hormoner. Medisinsk utstyr, klasse IIa. Til behandling av ubehag pga. tørrhet i skjede og ytre intimområder (følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe). Påføres 1g/dag. Anbefales opphold i 2 dager etter 30 dagers bruk. Kun i samråd med lege ved uttalte sympt. eller ved en vaginal infeksjon. Det mangler data for bruk av Remisoft® ved graviditet/ amming. Unngå bruk rett etter fødsel og ved allergi mot innholdsstoffer. Les bruksanvisningen før bruk. 

Publisert 21. august 2017
Sist oppdatert 9. september 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell