Arkiv

Kategorier

Meta

Hjelp når tanker, stress og uro holder deg våken

Bekymret kvinne får ikke sove

Hjelp når tanker, stress og uro holder deg våken

Én av syv har problemer med å sovne. Stress og bekymringer er vanlige årsaker til at mange har vanskelig for å falle til ro. En behandling som virker beroligende kan være til hjelp. På norske apotek får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som  virker beroligende og derfor kan gjøre det lettere å sovne. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe indre uro.

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Sliter med å falle til ro

Over 15 % av oss sliter med innsovningen, og problemet er økende. Vanskeligheter med å koble ut tanker, stress eller bekymringer er vanlige grunner til at man ikke finner ro til å sovne om kvelden. Bekymringen for å møte nok en dag uten å være uthvilt både forsterker og opprettholder problemet.

Demper uro og letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som letter innsovning ved å dempe uro. Legemidlet virker beroligende og kan også benyttes på dagtid dersom du sliter med uro, bekymring, nervøsitet eller irritabilitet. Legemidlet kan brukes av personer over 12 år.

Fysisk avhengighet lite sannsynlig

Søvnproblemer, deriblant innsovningsvansker, er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Sedix letter innsovning og kan kjøpes reseptfritt på alle apotek. Fysisk avhengighet er lite sannsynlig.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe uro, som nervøsitet, irritabilitet eller bekymring. Fysisk avhengighet er lite sannsynlig. Kan brukes fra tolvårsalder. Fås reseptfritt på alle apotek.

  • Virker beroligende (demper indre uro)
  • Letter innsovning
  • Reseptfritt legemiddel

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Godkjent av Statens legemiddelverk

Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata. Statens legemiddelverk sikrer at alle legemidler som blir brukt i Norge har god farmasøytisk kvalitet og er trygge å bruke.

Bestill Sedix® levert hjem

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra pulsapotek.no Da får du legemidlet direkte hjem i postkassen i diskré forsendelse.


Kilder: fhi.no, sio.no, Sedix pakningsvedlegg


Sedix® (Passiflora incarnata L.) 200 mg. Reseptfritt. Tabletter. Til bruk fra 12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Pasienter som opplever seg påvirket av Sedix skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Samtidig bruk av syntetiske sedativer anbefales ikke. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på preparatomtale: 23.12.2019 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell