Arkiv

Kategorier

Meta

Flere velger behandling uten østrogen

Flere velger behandling uten østrogen

Bruken av østrogenbehandling mot hetetokter og nattesvette i overgangsalderen har minsket i Norge de siste årene. Ikke alle kan eller vil bruke østrogen mot sine overgangsplager. Dersom du ønsker østrogenfri behandling, kan det reseptfrie legemidlet Remifemin være et alternativ.

Mindre bruk av østrogenpreparater

Østrogenpreparater er den vanligste behandlingsformen mot overgangsplager og må foreskrives av en lege. Kroppen tilføres da østrogen, som skal kompensere for den fallende hormonproduksjonen som finner sted i klimakteriet. Bruken av østrogenpreparater ble regulert i 2003 og medførte en nedgang i østrogen-bruk i Norge. Ikke alle kvinner kan eller vil bruke østrogen. I senere år har flere og flere kvinner med overgangsplager søkt etter annen dokumentert behandling uten østrogen. I Norge er legemidlet Remifemin godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel. Dette er det eneste reseptfrie legemidlet uten østrogen mot overgangsplager som hetetokter og nattesvette på det norske markedet. Remifemin fås kjøpt på alle apotek.

DETTE ER REMIFEMIN ®

Remifemin er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder ingen form for østrogen.
  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen
Legemidlet fås reseptfritt på apotek. Du kan også bestille Remifemin sendt hjem.

Kosttilskudd med planteøstrogener

Kosttilskudd mot overgangsplager markedsføres gjerne som østrogenfri behandling. Mange av disse kosttilskuddene inneholder planteøstrogener, også kalt fytoøstrogener. Soya, rødkløver og humle er eksempler på kilder til planteøstrogen. Planteøstrogener har østrogen-lik struktur, og kan binde seg til østrogenreseptorer, noe som ikke alltid er ønskelig for alle.

Legemiddel uten østrogen

Det reseptfrie legemidlet Remifemin ble tilgjengelig i Norge i 2015. Legemidlet inneholder ikke østrogen eller planteøstrogen. Remifemin er et veletablert plantebasert legemiddel, som har vært på det europeiske markedet siden 70-tallet, og har millioner av brukere på verdensbasis. Kliniske studier viser at Remifemin kan hjelpe mot overgangsplager som hetetokter og svetting/nattesvette.

Ulike kvinner trenger ulik behandling

Overgangsalderen forløper forskjellig fra kvinne til kvinne og plagene varierer. Ikke alle trenger behandling. Det kan være lurt å snakke med legen din om hvilken behandling som passer for deg. Dersom du ønsker en behandling som ikke inneholder østrogen, kan det reseptfrie legemidlet Remifemin være et alternativ. Remifemin har klinisk dokumentert effekt mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting/nattesvette.

Her kan du kjøpe Remifemin®

Remifemin kan kjøpes reseptfritt på alle apotek, eller bestilles levert rett hjem. Da får du legemidlet direkte i postkassen i diskret forsendelser.   Kilder: forskning.no, Remifemin pakningsvedlegg, leverandørinformasjon Remifemin® (Cimicifuga racemosa). Reseptfritt, plantebasert legemiddel. Mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk.
Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 30. juni 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell