Arkiv

Kategorier

Meta

Nattesvette: 75 % rammes i overgangsalderen

Nattesvette: 75 % rammes i overgangsalderen

Andelen kvinner som opplever nattesvette i overgangsalderen er hele 75 %. Denne svettingen er nattlige hetetokter forårsaket av hormonell ubalanse, men det finnes både tiltak og behandling.

Nattesvette er et vanlig symptom på overgangsalder

I overgangsalderen (klimakteriet) reduseres østrogenproduksjonen i kvinnens eggstokker og menstruasjonen opphører. Det finnes et titalls vanlige symptomer på overgangsalder, men to av disse er betydelig mer vanlig og utbredt enn resten, nemlig hetetokter og svetting om natten. Studier viser at hele 80 % har hetetokter i overgangsalderen og 75 % har nattesvette.

Nattesvette kan behandles med østrogenfritt legemiddel – les om Remifemin og bestilling på apotek.

Hjernen gir beskjed om økt svetteproduksjon

Nattesvette kan være et av de første symptomene på overgangsalder. Slik svette kan enkelt beskrives som hetetokter om natten, der kvinnen svetter unormalt mye til tross for at hun ligger i ro. Når kvinnens eggstokker produserer mindre østrogen vil det oppstå en hormonell ubalanse. Denne ubalansen fører til at hjernen mottar signaler om å øke hjertefrekvensen og åpne svettekjertlene, uten at det er et reelt behov for det.

Nattesvette kan behandles uten østrogen

Det er mange behandlingstyper mot overgangsplager å velge mellom, både med og uten østrogen. Hormonbehandling med østrogen er den mest vanlige behandlingen, men mange kvinner kan eller vil ikke bruke østrogen. I 2015 kom det et østrogenfritt legemiddel på det norske markedet, Remifemin.

Les om Remifemin og bestilling på apotek.

Østrogenfritt legemiddel mot hetetokter og nattesvette

Remifemin har vært brukt mot overgangsplager, som hetetokter og nattesvette, som har vært på det europeiske markedet siden 70-tallet, og har millioner av brukere på verdensbasis.  Remifemin er godkjent av Statens legemiddelverk som veletablert plantebasert legemiddel i Norge.  Snakk gjerne med legen din om hvilken behandling som passer for deg.

Remifemin kan bestilles reseptfritt

På det norske markedet er Remifemin det eneste reseptfrie legemidlet uten østrogen mot overgangsplager. Remifemin kan kjøpes reseptfritt på apotek, eller bestilles direkte fra PulsApotek.

Remifemin® – legemiddel mot hetetokter og nattesvette

Remifemin® er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemiddelet inneholder ingen form for østrogen.

  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen

Les mer om Remifemin® og bestilling her

Kilder: menopause.org, 34-menopause-symptoms.com, Remifemin® pakningsvedlegg, leverandørinformasjon

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell