Arkiv

Kategorier

Meta

Østrogenfri behandling mot hetetokter

Kvinne smiler - brunette

Østrogenfri behandling mot hetetokter

En følelse av intens varme starter i brystregionen og stiger opp til nakke og hode. Svetteperler renner nedover ansiktet. Varmeanfallet kan vare i alt fra noen sekunder til en time og kommer gjerne flere ganger i løpet av dagen. Slik kan en hetetokt i overgangsalderen oppleves.

Årsaken til disse svettetoktene er synkende østrogennivåer i kroppen. Hetetokter er den plagen flest kvinner opplever i overgangsalderen. For noen går denne perioden av livet knirkefritt, mens andre kan få en slitsom livsfase. Heldigvis kan overgangsplager behandles, men ikke alle kvinner ønsker å tilføre kroppen østrogen. Det reseptfrie legemidlet Remifemin® er effektiv mot hetetokter og nattesvette. Legemidlet inneholder hverken østrogen eller planteøstrogen.

Forstyrrende svette under hetetokter

Plutselige svetteutbrudd passer sjelden inn i en travel hverdag, og de er både ubehagelige og pinlige. Du kan bli fullstendig avbrutt i gjøremålene, enten du er midt i en viktig presentasjon på jobb, i middagsselskap hos venner eller står i kø på butikken. Noen må til og med skifte klær i løpet av dagen og har alltid et ekstra skift liggende parat i vesken. For å unngå for mange pinlige situasjoner, kan det være nyttig å kjenne til noen av de utløsende faktorene.

Hetetokter kan utløses av koffein og varme drikker, sterkt krydret mat og alkohol. Det betyr at du er ekstra utsatt i sosiale settinger som gjerne ledsages av nettopp slik mat og drikke. Den uforutsigbare svettingen kan lett bli en hemsko i hverdagen og kan føre til at man kvier seg for å delta i sosialt samvær. Som om hetetokter på dagtid ikke skulle være nok, er mange plaget av nattesvette i tillegg.

Når nattesvette stjeler søvnen

Nattestid kan hetetoktene oppleves spesielt irriterende, ettersom nattesvetten ofte fører til avbrutt søvn og søvnmangel. Underskudd på søvn vil over tid kunne føre til plager som humørsvingninger, nedstemthet, dårlig sexlyst og vanskeligheter med å konsentrere seg på jobb. Det er kanskje ikke så overraskende at det er stor etterspørsel etter effektiv behandling mot disse brysomme overgangsplagene.

. Mange kvinner vil eller kan ikke benytte østrogen og foretrekker derfor østrogenfri behandling.

Reseptfritt legemiddel mot hetetokter – uten østrogen

Remifemin® er et reseptfritt plantebasert legemiddel for behandling av plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. I Tyskland har Remifemin® blitt benyttet som legemiddel mot hetetokter siden 1978, , og har millioner av brukere på verdensbasis.

På det norske markedet er Remifemin® det eneste reseptfrie legemidlet uten østrogen mot overgangsplager.

Remifemin® kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles levert hjem i postkassen hos PulsApotek.

Dette er Remifemin®

Remifemin® er et reseptfritt legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Legemiddelet inneholder ingen form for østrogen.

  • Mot hetetokter og nattesvette
  • Klinisk dokumentert effekt
  • Uten østrogen/planteøstrogen

Remifemin® klaseormedrue 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015 

Publisert 8. november 2016
Sist oppdatert 8. februar 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell