Arkiv

Kategorier

Meta

Remisoft® pleiende vaginal fuktighetskrem

Remisoft® pleiende vaginal fuktighetskrem

I en internasjonal studie fra 2012 (n=3520) med kvinner i postmenopausal alder rapporterte 45 % at de opplevde vaginalt ubehag. Av disse var 83 % plaget av skjedetørrhet og 42 % opplevde smerte ved samleie (1). Skjedetørrhet påvirker både psykisk og somatisk helse negativt og forringer livskvaliteten for mange kvinner.

Bruksområder

Remisoft pleiende vaginalkrem er en behagelig krem utviklet for behandling av symptomer på tørr skjede. Den kan med fordel brukes ved symptomer som oppstår i sammenheng med at slimhinnen blir tynnere, for eksempel i overgangsalderen. Remisoft er østrogenfri.

Ubehag på grunn av tørrhet i skjede og ytre intimområder, som følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe, kan oppstå for eksempel ved overgangsalder. Kan brukes ved samleie. Remisoft bidrar med fuktighet og fysisk beskyttelse ved sårtilheling av små skader som kan oppstå i sammenheng med at slimhinnen blir tynnere og mer sårbar.

Produktinformasjon

Remisoft er en behagelig krem utviklet for behandling av symptomer ved tørr skjede. Fordi den er østrogenfri kan den også brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller vekselsvis med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft har en pH på mellom 4,2–4,5 og har dermed positiv effekt på bakteriefloraen i skjeden.

Virkningsmekanisme

Remisoft lindrer symptomer på tørr skjede ved å:

1. Tilfører fuktighet:

  • Høyt innhold av vann tilfører fuktighet til vevet i skjeden og de ytre intimområdene
  • Lipider (fett) danner en vann-lipid film og på den måten sørger for at fuktigheten ikke fordamper.
  • Hamamelis-vannet stabiliserer vann-lipid filmen

Remisoft tilfører fuktighet til vevet, og legger seg som en beskyttende fysisk film slik at fuktigheten forblir i det tørre området i skjeden. Dette medfører rask lindring og gjenoppretting av tørr og irritert skjede.

2. Regulerer pH

  • Remisoft har en pH på mellom 4,2–4,5 og har dermed positiv effekt på bakteriefloraen i skjeden.

Jevnlig påføring av Remisoft kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og de ytre intimområdene. Kremen kan brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Bruksinformasjon

Kremen brukes én gang daglig, eller sjeldnere når behovet reduseres. Påføres med eller uten medfølgende applikator.

Remisoft skal ikke brukes ved allergi mot noen av innholdsstoffene eller rett etter fødsel. Ved mer uttalte symptomer eller ved vaginal infeksjon brukes Remisoft bare hvis anbefalt av lege.

Kløe og rødhet kan oppstå i sjeldne tilfeller.

Innhold

Aqua, octyldodecanol, cetearyl alcohol, polysorbate 60, Hamamelis virginiana water, cetyl palmitate, sorbitan stearate, sodium lactate, benzyl alcohol, lactic acid. Remisoft® inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Produktinformasjon

Remisoft bruksanvisning  | Remisoft produktside for forbruker

Referanser:

1Nappi RE, Kokot-Kierepa M, Climacteric 2012 15(1):36-44.

Remisoft® 50 g krem (med applikator). Reseptfri, pleiende vaginal fuktighetskrem uten hormoner. Medisinsk utstyr, klasse IIa. Til behandling av ubehag pga. tørrhet i skjede og ytre intimområder (følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe). Påføres 1g/dag. Anbefales opphold i 2 dager etter 30 dagers bruk. Kun i samråd med lege ved uttalte sympt. eller ved en vaginal infeksjon. Det mangler data for bruk av Remisoft® ved graviditet/ amming. Unngå bruk rett etter fødsel og ved allergi mot innholdsstoffer. Les bruksanvisningen før bruk. 

Publisert 14. august 2017
Sist oppdatert 20. september 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell