Har du en følelse av stress og uro i kroppen?

Høye forventninger preger dagens samfunn, og stress er blant de viktigste årsakene til sykefravær her til lands. Stress og uro er også en vanlig årsak til innsovningsvansker. Det finnes et plantebasert legemiddel som kan dempe uro både på dagtid og når du skal sove.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som fås på apotek. Sedix virker beroligende og letter innsovning. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk av legemidlet.

Godkjent av Statens legemiddelverk

Statens legemiddelverk har godkjent Sedix som et tradisjonelt plantebasert legemiddel, etter mange års bruk i Europa*. Sedix demper uro, som nervøsitet, bekymring og irritabilitet.

Les om Sedix og bestilling her

Ikke stress deg syk

Høye forventninger preger dagens samfunn. Skole, arbeidsliv, venner og familie krever sitt, og mange kjenner på prestasjonspress og utilstrekkelighet. Ikke overaskende er stress en av de vanligste årsakene til sykefravær her til lands.

Tar du dagens stress og bekymringer med deg når du skal legge deg, kan det være vanskelig å få sove. Dersom vi ikke får nok god søvn, kan det gi flere ulike helseplager.

Søvnmangel går utover humør og konsentrasjon

Innsovningsvansker kan føre til søvnmangel, og mangel på søvn kan blant annet svekke konsentrasjonen vi trenger i en krevende hverdag. Søvnmangel kan også gi oss dårlig humør og gjøre oss nedstemte.

Uro, bekymring og engstelse er vanlige årsaker til ikke å få sove. Har du problemer med innsovning på grunn dette, kan det være godt å kjenne til det reseptfrie legemidlet Sedix.

Dette er Sedix®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende. Legemidlet demper uro og letter innsovning. Sedix egner seg også på dagtid for å dempe uro, nervøsitet, bekymring og irritabilitet. Det er ikke påvist noen avhengighet ved bruk.

  • Virker beroligende
  • Letter innsovning
  • Ingen avhengighet påvist

Mindre uro gjør innsovningen lettere

I tillegg til å dempe uro på dagen, gjør Sedix det lettere å sovne når det er leggetid.  Uro, som tankespinn, stress og bekymringer, dempes slik at det blir lettere å finne ro til å sove.

Ingen påvist avhengighet

Sedix demper følelsen av uro i kroppen for så å lette innsovning. Det er ikke påvist avhengighet ved bruk av legemidlet. Sedix kan brukes av personer over 12 år.

Slik bestiller du Sedix®

I tillegg til at Sedix kan fås uten resept hos ditt nærmeste apotek kan legemidlet bestilles rett hjem fra PulsApotek. Da får du en diskré pakke sendt direkte hjem i postkassen .

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

7 tips mot uro og stress

  • Legg deg tidlig
  • Mosjoner 30 min. daglig
  • Begrens kaffedrikkingen
  • Spist variert og sunt
  • Vær sammen med familie og venner
  • Stopp grublingen, vær bevisst
  • Slapp av

* I Europa kan legemidlet være navngitt med andre produktnavn enn Sedix.

Kilder:  Sedix pakningsvedlegg 

Sedix® (Passiflora incarnata) tabl. Reseptfritt. Tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk hos voksne og barn >12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Mild uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Kan påvirke evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Pasienter som opplever dette, skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 11. april 2018