Slik kan du dempe stress og uro – og lette innsovningen

Én av syv sliter med innsovningen. Stress og bekymringer er vanlige årsaker til at mange har vanskelig for å falle til ro. En behandling som virker beroligende kan være til hjelp. På norske apotek får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og dermed kan gjøre det lettere å sovne. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe indre uro, som nervøsitet, irritabilitet og bekymring. Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Det er ikke påvist noen avhengighet ved bruk.

Sliter med å falle til ro

Svært mange nordmenn sliter med søvnen, og spesielt økende er problemer med innsovningen. Innsovningsbesvær rammer 1 av 7. Vanskeligheter med å koble ut tanker, stress eller bekymringer er vanlige årsaker til at man ikke finner ro til å sovne om kvelden. Bekymringen for å møte nok en dag uten å være uthvilt både forsterker og opprettholder problemet.

Demper uro og letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som letter innsovning ved å dempe uro. Legemidlet virker beroligende og kan også benyttes på dagtid dersom du sliter med uro. Legemidlet kan brukes av personer over 12 år.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Sedix er et legemiddel som kan kjøpes reseptfritt på apotek. Det er ikke sannsynlig at det vil oppstå bivirkninger hvis man slutter å ta Sedix.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe uro som nervøsitet, irritabilitet eller bekymring. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk. Fås på alle apotek.

  • Virker beroligende
  • Letter innsovning
  • Ingen påvist avhengighet

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Godkjent av Statens legemiddelverk

Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata. Statens legemiddelverk sikrer at alle legemidler som blir brukt i Norge har god farmasøytisk kvalitet og er trygge å bruke.

Bestill Sedix® levert hjem

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra pulsapotek.no. Da mottar du legemidlet direkte hjem i postkassen i diskret forsendelser.

 

Kilder: fhi.no, pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016

Sedix® (Passiflora incarnata) tabl. Reseptfritt. Tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk hos voksne og barn >12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Mild uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Kan påvirke evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Pasienter som opplever dette, skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.

 

Publisert: 29. august 2017. Sist oppdatert: 2. november 2017