Arkiv

Kategorier

Meta

Slik kan du dempe stress og uro – og lette innsovningen

Ung kvinne i sengen - får ikke sove - indre uro

Slik kan du dempe stress og uro – og lette innsovningen

Én av syv sliter med innsovningsproblemer. Stress og bekymringer er vanlige årsaker til at mange har vanskelig for å falle til ro. En behandling som virker beroligende kan være til hjelp. På alle norske apotek får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning*.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og dermed kan gjøre det lettere å sovne. Legemidlet kan også brukes på dagtid for å dempe indre uro. Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som tradisjonelt plantebasert legemiddel. Det er ikke påvist avhengighet ved bruk.

Sliter med å falle til ro

Svært mange nordmenn sliter med søvnen, og spesielt økende er problemer med innsovningen. Vanskeligheter med å koble ut tanker, stress eller bekymringer er vanlige grunner til at man ikke finner ro til å sovne om kvelden. Bekymringen for å møte nok dag uten å være uthvilt både forsterker og opprettholder problemet.

Demper uro og letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som letter innsovning ved å dempe uro. Legemidlet virker beroligende og kan også benyttes på dagtid dersom du sliter med uro, bekymringer, nervøsitet eller irritabilitet. Legemidlet kan brukes av personer over 12 år.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer, som innsovningsbesvær,  er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Sedix er et legemiddel som kan kjøpes reseptfritt på apotek. Det er ikke påvist avhengighet ved bruk av Sedix. Det er med andre ord ikke sannsynlig at det vil oppstå bivirkninger hvis man slutter å ta Sedix.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe uro, nervøsitet eller bekymring. Det er ikke påvist avhengighet. Fås på alle apotek.*

  • Beroligende
  • Letter innsovning
  • Ingen påvist avhengighet

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Godkjent av Statens legemiddelverk

Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata. Statens legemiddelverk sikrer at alle legemidler som blir brukt i Norge har god farmasøytisk kvalitet og er trygge å bruke.

Bestill Sedix® levert hjem

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra pulsapotek.no Da mottar du legemidlet direkte hjem i postkassen i diskret forsendelser.

 

*Resultat ved bruk kan variere fra person til person, da pasienter vil kunne respondere ulikt på medikamentet.

Kilder: fhi.no, Sedix pakningsvedlegg

Sedix® (Passiflora incarnata) tabl. Reseptfritt. Tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk hos voksne og barn >12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Mild uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Kan påvirke evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Pasienter som opplever dette, skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.

Publisert 18. januar 2018
Sist oppdatert 21. august 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell