Arkiv

Kategorier

Meta

Slik kan du dempe stress og uro og lette innsovningen

Mann i seng - får ikke sove

Slik kan du dempe stress og uro og lette innsovningen

Mange nordmenn har ukentlige søvnproblemer. Én av syv sliter spesielt med innsovningen. Stress og bekymringer er vanlige årsaker til å ikke få sove. En behandling som virker beroligende kan da være til hjelp. På norske apotek får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og  gjør det lettere å sovne. Legemidlet kan også tas for å dempe uro på dagtid. Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Der er ikke påvist avhengighet ved bruk.

Sliter med å falle til ro

Svært mange nordmenn sliter med søvnen, og spesielt er vanskeligheter med innsovningen et økende problem. Vanskeligheter med å koble ut tanker, stress eller bekymringer er vanlige grunner til at man ikke finner ro til å sovne om kvelden. Bekymringen for å møte nok en dag uten å være uthvilt både forsterker og opprettholder problemet.

Demper uro og letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som letter innsovning ved å lindre uro. Legemidlet virker beroligende og kan også benyttes på dagtid dersom du sliter med uro, bekymringer, nervøsitet eller irritabilitet. Legemidlet kan brukes av personer over 12 år.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Én av syv har spesielt problemer med innsovningen. Sedix er et legemiddel som letter innsovning og kan kjøpes reseptfritt på apotek. Det er ingen påvist avhengighet ved bruk, og det er ikke sannsynlig at det vil oppstå bivirkninger hvis man slutter å ta Sedix.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende. Demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe indre stress og uro, nervøsitet eller engstelse. Det er ikke påvist avhengighet, og legemidlet kan brukes fra tolvårsalder.
  • Beroligende (demper indre uro)
  • Letter innsovning
  • Ingen avhengighet påvist
Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Godkjent av Statens legemiddelverk

Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata. Statens legemiddelverk sikrer at alle legemidler som blir brukt i Norge har god farmasøytisk kvalitet og er trygge å bruke.

Bestill Sedix® levert hjem

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra pulsapotek.no. Da mottar du legemidlet direkte hjem i postkassen i diskret forsendelse.   Kilder: fhi.no, Sedix pakningsvedlegg 30.08.2016 Sedix® (Passiflora incarnata) tabl. Reseptfritt. Tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk hos voksne og barn >12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Mild uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Kan påvirke evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Pasienter som opplever dette, skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.  

Disse sidene er ment for helsepersonell