Slik kan du dempe stress og uro – og lette innsovningen

Innsovningsvansker: Stadig flere sliter med å sovne, et søvnproblem som rammer én av syv. Stress, bekymringer og uro er vanlige årsaker. Når god søvnhygiene ikke er nok, kan en behandling som virker beroligende være til hjelp. På alle norske apotek får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og  gjør det lettere å sovne. Legemidlet kan også tas for å dempe uro på dagtid . Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Der er ikke påvist avhengighet ved bruk.

Sliter med å falle til ro

Svært mange nordmenn sliter med søvnen, og spesielt økende er problemer med innsovningen. Vanskeligheter med å koble ut tanker, stress eller bekymringer er vanlige grunner til at man ikke finner ro til å sovne om kvelden. Bekymringen for å møte nok dag uten å være uthvilt både forsterker og opprettholder problemet.

Når god søvnhygiene ikke hjelper nok

For mange vil det hjelpe med god søvnhygiene, slik som å holde soverommet svalt, mørkt og stille, unngå kaffe og legge bort alle skjermer før man legger seg. Dersom dette ikke er nok, kan det være fint å kjenne til et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og gjør det lettere å sovne.

Demper uro og letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som letter innsovning ved å dempe uro. Legemidlet virker beroligende og kan også benyttes på dagtid dersom du sliter med uro, bekymringer, nervøsitet eller irritabilitet. Legemidlet kan brukes av personer over 12 år.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer, som bl.a. innsovningsvansker, er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Reseptbelagte legemidler er mest brukt, men et reseptfritt legemiddel kan være tilstrekkelig. Legen din vil kunne gi individuelle anbefalinger. Sedix er et legemiddel som kan kjøpes reseptfritt på apotek. Det er ikke påvist avhengighet ved bruk av Sedix.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe uro, nervøsitet eller engstelse. Fås på alle apotek.

  • Virker beroligende (demper indre uro)
  • Letter innsovning
  • Ingen avhengighet påvist

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her

Godkjent av Statens legemiddelverk

Sedix er godkjent av Statens legemiddelverk som et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata. Statens legemiddelverk sikrer at alle legemidler som blir brukt i Norge har god farmasøytisk kvalitet og er trygge å bruke.

Bestill Sedix® levert hjem

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra pulsapotek.no Da mottar du legemidlet direkte hjem i postkassen i diskret forsendelser.


Kilder: fhi.no, sio.no, Sedix pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.

Sedix® (Passiflora incarnata) tabl. Reseptfritt. Tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk hos voksne og barn >12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Mild uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Kan påvirke evnen til å kjøre bil og bruke maskiner. Pasienter som opplever dette, skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsvedlegg sist oppdatert 30.08.2016.

 

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 3. november 2017