Arkiv

Kategorier

Meta

Sliter du med å få sove?

Mann i seng får ikke sove

Sliter du med å få sove?

Har du tanker og bekymringer som kverner i hodet? Mange sliter med å falle til ro om kvelden og bekymringen for å ikke få sove kan forsterke problemet. På apoteket får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som kan dempe uro, så det blir lettere å få sove.

Sedix er et reseptfritt legemiddel som fås på apotek. Sedix har beroligende effekt som kan gjøre det lettere å få sove. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe stress og uro, som nervøsitet, bekymring og engstelse Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk.

Reseptfritt på apotek

Legemidlet Sedix har vært i bruk i Europa i mange år. I 2016 godkjente Statens legemiddelverk Sedix som tradisjonelt plantebasert legemiddel i Norge. Nå får du kjøpt legemidlet reseptfritt på alle apotek. Sedix kan brukes av personer over 12 år. Les mer om Sedix og bestilling fra apotek her

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel med beroligende effekt, som demper uro og letter innsovning. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe uro, nervøsitet eller engstelse. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet eller «hangover» ved bruk av legemidlet.
 • Beroligende effekt
 • Letter innsovning
 • Ingen rapportert avhengighet
Les mer om Sedix og bestill fra apotek

Mange strever med nattesøvnen

En av tre har ukentlige søvnvansker her til lands. Spesielt ser innsovningen ut til å være et stadig økende problem blant oss nordmenn. Mange har vanskelig for å koble ut tanker, stress og bekymringer etter leggetid. Da kan det virke som en umulighet å finne ro til å sovne.

Bekymringer kan forsterke problemet

Mange bekymrer seg i tillegg for det å ikke få sove, og tenker på konsekvensene søvnmangelen kan gi. Tanker som: «Tenk om jeg ikke får sove i natt heller», er ikke uvanlige. Slike bekymringer kan både forsterke og opprettholde søvnproblemet.
«Tenk om jeg ikke får sove i natt heller»

Sovne om kvelden og fungere på dagen

Det reseptfrie legemidlet Sedix demper uro og gjør det lettere å få sove. Det er ikke rapportert om avhengighet eller «hangover» ved bruk av Sedix (f.eks. at hodet føles tungt og tregt dagen etter). Mange sliter med uro også på dagen og føler seg stresset, nervøs eller engstelig. Sedix har beroligende effekt og kan også brukes på dagtid. Det er ikke rapportert om sløvende virkning.

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer er blant de vanligste årsakene til legebesøk og legemiddelbruk i Norge. Reseptbelagte sovemedisiner er mest benyttet mot søvnproblemer. Sedix derimot, kan kjøpes reseptfritt på apotek, og det er ikke påvist noen avhengighet ved bruk.

Bestilles rett hjem fra apotek

Sedix kan kjøpes reseptfritt på ditt nærmeste apotek. Du kan også bestille legemidlet direkte fra PulsApotek. Da får du Sedix sendt rett hjem i postkassen i en diskret pakke. Les mer om Sedix og bestill fra apotek

10 råd for bedre søvn

 1. Faste leggetider
 2.  Unngå å sove på dagen
 3. Minst 30 minutter med dagslys daglig
 4. Ikke drikk koffeinholdige drikker for sent på dagen
 5. Unngå alkohol eller tobakk nær opp til leggetid
 6. Unngå hard fysisk trening de siste 3 timene før sengetid
 7. Behagelig temperatur på soverommet
 8. Unngå lys og støy
 9. Ikke bruk tv eller andre skjermer rett før leggetid
Kilder: Europeisk database over rapporter om antatte bivirkninger, fhi.no, nhi.no, sio.no, pakningsvedlegg. Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Langtidsbehandling bør regelmessig vurderes av lege. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Disse sidene er ment for helsepersonell