Arkiv

Kategorier

Meta

Sliter du med å få sove?

Får ikke sove - ung kvinne sitter i sengen

Sliter du med å få sove?

Har du tanker og bekymringer som kverner i hodet? Mange sliter med å falle til ro om kvelden og bekymringen for å ikke få sove kan forsterke problemet. På apoteket får du kjøpt et reseptfritt legemiddel som behandler slik uro.

Mange strever med nattesøvnen

En av tre har ukentlige søvnvansker her til lands. Spesielt ser innsovningen ut til å være et stadig økende problem blant oss nordmenn. Mange har vanskelig for å koble ut tanker, stress og bekymringer etter leggetid. Da kan det virke som en umulighet å finne ro til å sovne.

Bekymringer kan forsterke problemet

Mange bekymrer seg i tillegg for det å ikke få sove, og tenker på konsekvensene søvnmangelen kan gi. Tanker som: «Tenk om jeg ikke får sove i natt heller», er ikke uvanlige. Slike bekymringer kan både forsterke og opprettholde søvnproblemet.
«Tenk om jeg ikke får sove i natt heller»

Reseptfri behandling letter innsovning

Sedix er et reseptfritt legemiddel som fås på apotek. Sedix virker beroligende og kan gjøre det lettere å få sove. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe stress og uro, som nervøsitet, bekymring og engstelse. Virkestoffet i Sedix er Passiflora incarnata, som har vært brukt i europeiske legemidler i en årrekke. I Norge har Statens legemiddelverk godkjent Sedix som tradisjonelt plantebasert legemiddel, til bruk hos voksne og barn over 12 år. Les mer om Sedix her

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et tradisjonelt plantebasert legemiddel som virker beroligende. Legemidlet demper indre uro som bekymring, irritabilitet eller nervøsitet. Dersom stress og uro holder deg våken, kan Sedix lette innsovningen. For voksne og barn over 12 år.
 • Virker beroligende
 • Letter innsovning
 • Reseptfritt legemiddel
Sedix kan kjøpes på ditt nærmeste apotek eller bestilles sendt hjem. Les om Sedix og bestill fra apotek her:

10 råd for bedre søvn

 1. Faste leggetider
 2.  Unngå å sove på dagen
 3. Minst 30 minutter med dagslys daglig
 4. Ikke drikk koffeinholdige drikker for sent på dagen
 5. Unngå alkohol eller tobakk nær opp til leggetid
 6. Unngå hard fysisk trening de siste 3 timene før sengetid
 7. Behagelig temperatur på soverommet
 8. Unngå lys og støy
 9. Ikke bruk tv eller andre skjermer rett før leggetid
Kilder: Europeisk database over rapporter om antatte bivirkninger, fhi.no, nhi.no, sio.no, pakningsvedlegg. Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Langtidsbehandling bør regelmessig vurderes av lege. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Disse sidene er ment for helsepersonell