Stresser du med å få sove?

Tar du med deg dagens stress og bekymringer når du går til sengs? Dette reseptfrie legemidlet kan dempe stress og uro slik at det blir lettere å få sove.

1 av 3 sliter med søvnen

En tredel av befolkningen har ukentlige søvnvansker, og antall personer med innsovningsproblemer er økende.

Vanskelig å «skru av tankene»

Mange sliter med å koble ut dagens stress og kverner på tanker som gjør det vanskelig å få sove. Bekymringer for ikke å få nok søvn kan forsterke problemet og føre til en ond sirkel.

Reseptfritt i Norge

Dersom tankespinn og uro holder deg våken, kan et reseptfritt legemiddel med beroligende virkning være til hjelp. Sedix er et plantebasert legemiddel som demper uro og letter innsovning.

Les mer om Sedix her, eller se pakningsvedlegget på Felleskatalogens pasientsider.

DETTE ER SEDIX®

Reseptfritt legemiddel – virker beroligende

Sedix er et plantebasert legemiddel som demper uro og letter innsovning.  Sedix virker beroligende og kan dempe stress og uro som  nervøsitet, bekymring eller irritabilitet. Sedix kan gjøre det lettere å få sove om du sliter med å falle til ro. Statens legemiddelverk har godkjent Sedix som plantebasert legemiddel i Norge. Fås reseptfritt på alle apotek.

  • Virker beroligende
  • Letter innsovning
  • For personer over 12 år

Les om Sedix og bestill fra apotek her

Demper uro – letter innsovning

Sedix er ikke en medisin som «slår deg ut». Legemidlet virker beroligende enten du sliter med stress og uro på dagtid, eller trenger hjelp til å finne ro når du skal sove.

Ingen kjente bivirkninger

Som alle legemidler kan også dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det. Ingen kjente bivirkninger er rapportert i forbindelse med bruk av Sedix, og det er ikke sannsynlig at bivirkninger vil oppstå hvis man slutter å ta Sedix.

Nærmeste apotek eller hjem i postkassen

Sedix fås kjøpt uten resept på ditt nærmeste apotek. Du kan også bestille Sedix rett hjem i diskret forpakning.

Les mer om Sedix og bestill fra apotek her:

 

Kilder: kognitiv.no, fhi.no (folkehelseinstituttet), felleskatalogen.no, leverandørinformasjon

Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Publisert: 21. juni 2017. Sist oppdatert: 4. januar 2018