Stresser du med å få sove?

Tar du med deg dagens stress og bekymringer når du går til sengs? Dette reseptfrie legemidlet kan dempe stress og uro slik at det blir lettere å få sove.

Reseptfritt i Norge

Sedix er et reseptfritt legemiddel som allerede har vært lenge i bruk på det europeiske markedet. Legemidlet virker beroligende og kan brukes både dag og natt. Det er ikke rapportert om avhengighet ved bruk av legemidlet.

Les mer om Sedix her, eller se pakningsvedlegget på Felleskatalogens pasientsider.

DETTE ER SEDIX®

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende. Demper uro og letter innsoving. Legemidlet egner seg også på dagtid for å dempe stress og indre uro, nervøsitet eller engstelse. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet eller «hangover»  ved bruk av legemidlet.

  • Virker beroligende (demper indre uro)
  • Letter innsovning
  • Ingen avhengighet påvist

Les mer om Sedix og bestilling her

1 av 3 sliter med søvnen

En tredel av befolkningen har ukentlige søvnvansker, og antall personer med innsovningsproblemer er økende.

Vanskelig å «skru av tankene»

Mange sliter med å koble ut dagens stress og kverner på tanker som gjør det vanskelig å få sove. Bekymringer for ikke å få nok søvn kan forsterke problemet og føre til en ond sirkel. Sedix er et legemiddel som virker beroligende og kan dermed dempe indre uro som holder deg våken.

Demper stress og uro også på dagtid

Sedix kan enten brukes for å dempe f.eks. stress, uro, nervøsitet eller engstelse på dagtid, eller for å finne ro til å sovne.

Ingen kjente bivirkninger

Som alle legemidler kan også dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det. Ingen kjente bivirkninger er rapportert i forbindelse med bruk av Sedix, og det er ikke sannsynlig at bivirkninger vil oppstå hvis man slutter å ta Sedix.

Ingen påvist avhengighet

Det er ikke sannsynlig at bivirkninger vil oppstå hvis man slutter å ta Sedix. Det er ikke rapportert om fysisk avhengighet ved bruk av legemidlet.

Reseptfritt

Sedix kan kjøpes reseptfritt på apotek eller bestilles direkte fra PulsApotek. Legemiddelet blir da levert i diskret forsendelse direkte hjem i posten.

Her kan du lese mer om Sedix og bestille fra apoteket

Kilder: kognitiv.no, fhi.no (folkehelseinstituttet), felleskatalogen.no, leverandørinformasjon

Sedix® (Passiflora incarnata). Reseptfritt legemiddel. Mot uro: 1–2 tabl. morgen og kveld. Lette innsovning: 1–2 tabl. ½ time før leggetid. For personer over 12 år. Anbefales ikke for gravide og ammende, samt ved samtidig bruk av andre beroligende medisiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Behandlingen bør ikke fortsette i mer enn 6 måneder i ett strekk. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk.

Publisert: 8. november 2016. Sist oppdatert: 4. januar 2018