SMERTE - MIGRENE

 

 

Nyhet!

Nytt reseptfritt legemiddel som forebygger migrene!

Omtrent 15 prosent av alle kvinner og seks prosent av alle menn i Norge har migrene. Tilstanden forekommer oftere hos kvinner ved for eksempel hormonelle endringer.1 Migrene berører mange menneskers liv og forebygging er en av de viktigste tiltakene. Les mer her om hvordan det nye reseptfrie legemidlet Glitinum kan hjelpe. 

Høsten 2023 ble Glitinum lansert i Norge, det eneste  reseptfrie legemidlet som forebygger migrene. Glitinum inneholder ekstrakt fra planten matrem som forebygger migrene gjennom å redusere hyppighet1 og intensitet av anfallene.2

Kjøp Glitinum direkte her

Click me
Fås også på apotek

Hva er migrene?  

Migrene er en form for hodepine som ofte beskrives som pulserende smerte og kan være svært intens. Det kan være ledsaget av symptomer som kvalme, brekninger, lys- eller lyd sensitivitet. Anfallene kan vare i flere timer til flere dager. Det er ikke kjent hva som utløser migrene, men det kan være flere faktorer som spiller inn, inkludert biologiske, miljømessige og psykologiske faktorer.1 

Migrene kan være så alvorlig at det kan forstyrre daglige aktiviteter og ha alvorlige konsekvenser for livskvaliteten og dermed påvirke arbeidsevnen, sosiale aktiviteter og familielivet. Derfor anbefales det å få behandling mot migrene for å redusere smerten og forbedre livskvaliteten. Behandling av migrene avhenger av alvorlighetsgraden av smerten og hvor ofte migrene opptrer.1 

Glitinum er det eneste reseptfrie legemidlet som forebygger migrene.

Les mer om nyheten Glitinum

Kan man kurere migrene?  

Det finnes ingen kur mot migrene, men det finnes flere måter å behandle og redusere hyppigheten og alvorligheten av migreneanfallene. Behandlingsmuligheter inkluderer både medisinske og ikke-medisinske metoder. Medisinske behandlinger kan inkludere reseptfrie smertestillende medisiner, og forebyggende reseptbelagte medisiner som triptaner og betablokker.1 Ikke- medikamentelle behandlinger omhandler ofte å redusere stressnivået i kroppen og kan inkludere avslapningsteknikker, opprettholde god søvnhygiene og sinnemestring. 

Forebygge migrene

Forebygging av migrene kan innebærer tiltak for å redusere hyppigheten eller alvorligheten av migreneanfallene.  Forebygg migrene med Glitinum!

Glititnum800x1200
Nyhet!

Glitinum®

– forebygger migrene

Norges eneste reseptfrie legemiddel som forebygger migrene!

Glitinum inneholder matrem som har vist seg å redusere:

  • hyppighet2
  • intensitet3

Glitinum er spesielt utviklet for å forebygge migreneanfall, slik at du kan oppnå økt forutsigbarhet i hverdagen og aktivt delta i livets små og store øyeblikk.

Her kan du kjøpe Glitinum

Click me
Fås også på apotek

Nordmenn vil prøve et nytt reseptfritt legemiddel som forebygger migrene

En ny markedsundersøkelse viser at omtrent 90 % av nordmenn med migrene ønsker å prøve et forebyggende reseptfritt legemiddel.4 Nyheten Glitinum er markedets eneste reseptfrie legemiddel som forebygger migrene. 

Migrene en dagsaktuell problemstilling

Økt bevisstheten rundt migrene har ført til større fokus på å finne effektive behandlingsmetoder og forebyggende tiltak. Vi er derfor stolte av å presentere Glitinum!

Les mer om Glitinum her 

Vanlige spørsmål

Hva er Glitinum?

Norges eneste reseptfrie legemiddel som forebygger migrene. Glitinum inneholder matrem som har vist seg å redusere både hyppighet2 og intensitet3 av anfallene.

Hvor lenge kan jeg ta Glitinum?

Optimal effekt oppnås etter 2 måneders bruk, langtidsbehandling er mulig, vennligst vurder effekten med legen etter tre måneder.
Ingen rapporterte interaksjoner. Påvirkes ikke av samtidig inntak av mat, drikke eller alkohol. Kontakt lege eller helsepersonell om symptomene forsterkes under bruk av dette legemidlet.

Hvordan virker Glitinum?

Glitinum inneholder ekstrakt av planten matrem som har vist seg å ha effekt på både hyppighet og intensiteten av migreneanfall.2,3  

Hvordan skal jeg ta Glitinum?

Én kapsel daglig. Svelges hele med vann, kapslene skal ikke tygges.  

Hvor kan jeg kjøpe Glitinum?

Glitinum kan kjøpes på glitinum.no og på apotek

Hvem kan bruke Glitinum?

Glitinum kan brukes av dem med migrene

Glitinum harde kapsler, pulverisert matrem. Tradisjonelt plantebasert legemiddel indisert til forebyggelse av migrene etter at alvorlige tilstander er utelukket av lege. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Dosering: Voksne og eldre: 1 kapsel daglig. Fra 18 år. Bruk ikke Glitinum ved overfølsomhet overfor innholdsstoffene. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Mulige bivirkninger: Mage-tarmforstyrrelser. Pakningsstørrelser: 30 kaps. Les pakningsvedlegget før bruk. For mer informasjon: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.no. Basert på preparatomtale: 17.08.2022. 

Kilder:
  1. https://nhi.no/sykdommer/hjernenervesystem/hodepiner/migrene-oversikt/ 
  2. Diener et al., Cephalalgia, 2005; 25: 1031–1041
  3. Palevitch et al., Phytother. Res. 1997; 11: 508-11
  4. Markedsundersøkelse gjennomført av Syno International på oppdrag av Sana Pharma Medical, desember 2022 

WEB-NO-202301-94-1