Senikol®- Senker kolesterolet

Senikol® er en kapsel som inneholder plantesteroler, med klinisk dokumentert effekt på at det senker kolesterolnivået1. Senikol virker ved å hindre opptak av kolesterol (LDL) ved matinntak, og skal derfor tas med måltider. 

  • Inneholder plantesteroler som senker kolesterolet1
  • Plantesteroler anbefales av Helsenorge2
  • Kan kombineres med kolesterolsenkende behandling som statiner3

Kjøp på senikol.no eller på apotek

Click me
vitusapotek-logo
farmasiet-logo
Senikol NO SE (1)

Kosttilskudd

Senk og oppretthold kolesterolet ditt med Senikol

Senikol er en kapsel som inneholder plantesteroler som senker kolesterolnivået1. Høy dosering av Senikol skal bare brukes av dem som trenger å senke kolesterolnivået. Ved lavere dosering av Senikol opprettholdes normalt kolesterolnivå. 

Hva er kolesterol?

Kolesterol er en type fettstoff som har mange viktige funksjoner i kroppen. Kroppen produserer selv kolesterol, men i tillegg får vi tilført kolesterol fra maten vi spiser. Selv om kolesterol er viktig for kroppen er det ikke gunstig å ha for høye kolesterolnivåer i blodet.

Hvordan virker Senikol

Senikol med plantesteroler regulerer opptak av LDL-kolesterol etter inntak av mat. Det er vist i kliniske studier at plantesteroler kan senke kolesterolinnholdet i blodet.2 Et høyt kolesterolnivå er en risikofaktor for utviklingen av hjerte- og karsykdom. Hjerte- og karsykdommer har flere risikofaktorer og reduksjon av kolesterolnivået kan, men vil ikke nødvendigvis, ha en gunstig virkning.

Senikol med plantesteroler

Helsenorge har anbefalinger for hvordan kolesterol (LDL) kan reguleres, for å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.3 Bruk av plantesteroler er anbefalt for å senke kolesterolnivået, og Senikol inneholder plantesteroler slik Helsenorge anbefaler.2

Senikol kan tas med statiner

Det er vist at plantesteroler kan tas sammen med annen kolesterolregulerende tiltak, som statiner.2 Om du bruker annen kolesterolsenkende behandling kan du informere din lege om at du også bruker Senikol. 

Dosering og langtidsbruk

Senikol må tas med måltid, for å kunne hindre opptak av kolesterol fra maten. 

Senke kolesterolnivået
Dosering: 2 kapsler 2 ganger daglig. Tas før måltider. Maksimal daglig dose 7 kapsler. 
 
Opprettholde kolesterolnivået
Dosering: 1 kapsel 2 ganger daglig. Tas før måltider. Maksimal daglig dose 7 kapsler. 
 
Kontinuerlig langtidsbruk er mulig, og den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak på 1,5–3 g plantesterol. Inntak av mer enn 3 g per dag bør unngås. Når et normalt kolesterolnivå er oppnådd kan du bruke lavere dosering for å opprettholde kolesterolnivået.

Hvem kan bruke Senikol?

Senikol kan brukes av alle som trenger å senke serumkolesterolet eller som ønsker å opprettholde normale kolesterolnivåer. Fra 5 år.

Hvor lang tid tar det før kolesterolnivået att senkes?

Effekten på serumkolesterolet begynner å komme etter noen uker4. Senikol tas gjerne i kombinasjon med en sunn livsstil og sunt kosthold. Kosttilskudd skal ikke erstatte et velbalansert og variert kosthold og en sunn livsstil.

Dosering

Senke kolesterolnivået
Dosering: 2 kapsler 2 ganger daglig. Tas før måltider. Maksimal daglig dose 7 kapsler. 

Opprettholde kolesterolnivået
Dosering: 1 kapsel 2 ganger daglig. Tas før måltider. Maksimal daglig dose 7 kapsler. 

Innhold

Plantesteroler har vist seg å senke kolesterolnivået i blodet. Et høyt kolesterolinnhold er en risikofaktor for utvikling av koronarsykdom. Plantesteroler bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet.1

Andre ingredienser

Plantesterol (esterifisert), mellomlange triglyserider, gelatin, stabilisator (glyserol), fargestoff (karamell). 

Oppbevaring

Lagring: tørt og ikke over 25 °C. Oppbevares utilgjengelig for barn. Kosttilskudd bør ikke erstatte et godt balansert og variert kosthold og en sunn livsstil. Produktet er ikke beregnet på gravide eller ammende kvinner. 

Kilder:

  1. EFSA artikkel 14(1)a: Plantesteroler har vist seg å senke kolesterolinnholdet i blodet. Et høyt kolesterolinnhold er en av risikofaktorene for utviklingen av hjerte- og karsykdommer (koronar hjertesykdom). koronar hjertesykdom kan ha mange risikofaktorer, og endring av en av disse risikofaktorene kan, men ikke nødvendigvis vil, ha en gunstig virkning. Daglig inntak: 1,5-3,0 g plantesteroler.
  2.  Mach et al., Eur Heart J, 2020, 41(1), 111–188
  3. Helsebiblioteket/BMJ: www.helsenorge.no/sykdom/hjerte-og-kar/kolesterol, 28.06.2023
  4. Gylling et al. Plant sterols and plant stanols in the management of dyslipidaemia and prevention of cardiovascular disease. Atherosclerosis 232 (2014) 346-360

WEB-NO-202301-97-2