hovne og tunge bein

SIRKULASJON

Åreknuter – Hovne føtter og ben (ødem)


Hovne ben, føtter og ankler er et vanlig problem og kan ramme personer i alle aldre. Hevelse i bena, kjent som ødem, kan ha flere årsaker, inkludert langvarig sittende eller stående stilling.   

Heldigvis finnes Solvenix, et reseptfritt legemiddel som behandler dårlig blodsirkulasjon i bena. Solvenix har tilsvarende effekt som støttestrømper etter 12 ukers bruk så begynn nå og gå med bare ben denne sommeren!  
Les mer om Solvenix her.

 

Hvordan håndtere hevelse i bena: lymfødem, lipødem og venøst ødem

Ødem kan oppstå når væske samler seg i kroppens vev, noe som resulterer i hevelse. Det finnes forskjellige typer ødem - lymfødem, lipødem og venøst ødem - som alle kan bli kroniske hvis de ikke behandles i tide. Tidlig oppdagelse og behandling er nøkkelen til å effektivt forebygge og redusere hevelse. Venøst ødem er typen som er assosiert med dårlig blodsirkulasjon og vises som hovne ankler, ben og føtter.1  

 
Årsaker til hovne føtter og ben2 
 1. Langvarig stående eller sittende: Bidrar til væskeansamling i ben, ankler og føtter. 
 2. Reiser: Begrenset bevegelse under lange fly- og bilturer kan føre til hevelse. 
 3. Hovne føtter under graviditet: Hormonelle endringer og økt kroppsvekt kan forårsake hevelse i ben og føtter. 
 4. Overvekt: Øker belastningen på bena, noe som fører til hevelse. 
 5. Medisinske tilstander: Tilstander som hjertesvikt kan føre til hevelse og bør følges opp av lege.1-2 Ved å handle raskt kan langsiktige komplikasjoner unngås, noe som også forbedrer livskvaliteten.2 

undefined
 

Venøs insuffisiens – Åreknuter: Årsak og behandling

Åreknuter, synlige utstående årer, oppstår når veggene og klaffene i venene ikke klarer trykket fra stående stilling. Selv om åreknuter i seg selv ikke alltid er farlig, kan de forårsake symptomer som: 

 • Smerter i bena og ubehag
 • Tunge og hovne føtter og ben
 • Kramper og kløe
 • Hudirritasjon
 • Hudforandringer og bensår

Noen opplever ingen symptomer, men for noen kan symptomene forverres ved for eksempel stillesittende eller stående arbeid eller dager.3 Man vet ennå ikke nøyaktig hvorfor åreknuter oppstår, men tendensen til å få åreknuter er arvelig. Åreknuter er ikke farlig, men kan oppleves som svært plagsomt.1-3 Har man en stillesittende jobb kan man forebygge åreknuter ved å bruke kompresjonsstrømper eller støttestrømper. Nå finnes det også et reseptfritt legemiddel med liknende effekt som støttestrømper etter 12 uker. Les mer om Solvenix her.3

 
Hvordan kan man forebygge og behandle hovne føtter og ben?4  
 • Bevegelse og mosjon: Stimulerer blodsirkulasjonen.
 • Oppretthold en sunn vekt: Reduserer belastningen på bena
 • Hvile med bena opphøyd: Hjelper med å redusere hevelse.
 • Unngå langvarig stillesitting eller stående: Ta regelmessige pauser.
 
Når bør man oppsøke lege for hovne ben og føtter?3

Hvis du opplever plutselig hevelse, hevelse bare i ett ben, eller hvis hevelsen ledsages av smerte, er det viktig å umiddelbart søke legehjelp. Det er alltid viktig å søke profesjonell medisinsk rådgivning hvis du opplever hevelse i bena eller føttene for å utelukke alvorlige medisinske tilstander. Ved å være proaktiv og oppmerksom på tegn og symptomer kan du effektivt håndtere og forebygge hovne ben og føtter, noe som forbedrer livskvaliteten din. 

Solvenix_hoppande kvinna

En sommer uten støttestrømper for hovne og tunge ben

Hovne og tunge ben grunnet dårlig blodsirkulasjon i bena kan bli verre på varme sommerdager. Nå finnes Solvenix reseptfritt i apotek. Solvenix mot dårlig blodsirkulasjon i bena!

Solvenix har dokumentert lik effekt som støttestrømper etter 12 ukers behandling. Så hvorfor ikke la bena få puste fritt denne sommeren?

Husk å starte behandlingen i tide for å oppnå optimal effekt - Synlig effekt etter bare 4 uker, optimal effekt etter 12. Begynn behandlingen med Solvenix nå og gå med bare ben i sommer!

Kjøp Solvenix her

Spørsmål og svar om åreknuter, hovne og tunge ben

  Er støttestrømper bra for åreknuter?
Støttestrømper eller kompresjonsstrømper er effektive for å lindre symptomer relatert til åreknuter.1 Det reseptfrie legemidlet Solvenix har samme effekt som støttestrømper etter 12 uker. Avslutt kun foreskrevet bruk av medisinske kompresjonsstrømper etter avtale med lege.
  Hva er venøs insuffisiens?

Venøs insuffisiens er en tilstand som oppstår når klaffene i venene er defekte, noe som gjør at blodet har vanskelig for å strømme tilbake til hjertet. Når tilstanden er kronisk, kalles den kronisk venøs insuffisiens og har flere kjennetegnende symptomer som smerter, spenningsfølelse, hevelse, tyngdefølelse og kløe i ben og leggkramper. Symptomene forverres ofte ved langvarig stående eller gåing. Symptomene kan forverres over tid, og problemene vil ikke forsvinne av seg selv.4 

  Kan man fjerne åreknuter selv?

Symptomene ved åreknuter kan lindres gjennom fysisk aktivitet, unngå å sitte stille for lenge og ha bena i høytliggende stilling.1 

WEB-NO-202301-52-2