Remisoft®

Vaginalkrem mot tørr og sår skjede

Remisoft er en pleiende vaginal fuktighetskrem for behandling av symptomer på tørr skjede som sårhet, svie, smerter ved samleie og kløe. Kremen inneholder ikke hormoner (østrogen). Påføres daglig, med eller uten applikator.
Pakningsstørrelse: 50 g krem på tube (ca. 20 doser). Applikator og følger med i esken.

Hormonfri vaginalkrem:

 • Lindrer og tilfører fuktighet
 • Mykgjør og bevarer elastisitet
 • Bidrar til heling av småskader
Remisoft_NOR-1
Medisinsk utstyr klasse IIa. Les bruksanvisningen fanen.

Her kan du kjøpe Remisoft

Remisoft | Vitus
Remisoft | Boots
Remisoft | Apotek1
Remisoft | Farmasiet

Tørr skjede

Tørre slimhinner i underlivet kan ramme kvinner i alle aldre, men oppstår ofte i overgangsalderen. Tilstanden forekommer også hos kvinner som nylig har født, ammer, har fjernet eggstokker eller går på hormonpreparater, slik som p-piller e.l. Tørr skjede er også vanlig ved revmatiske sykdommer som Sjøgrens syndrom og hos pasienter som får behandling av kreft med antiøstrogen eller stråling mot eggstokkene.

De tørre slimhinnene i underlivet kan føre til kløe, stikking, brennende følelse, svie og sårhet i både skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden. Tørrheten fører også ofte til smerter ved samleie.

Slik virker Remisoft

Remisoft er en østrogenfri krem utviklet for behandling av tørr skjede. Den kan, hvis ønskelig, brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft har en positiv effekt på bakteriefloraen og bidrar til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

Remisoft tilfører slimhinnen fuktighet og sørger for en beskyttende fysisk barriere slik at fuktigheten forblir i det behandlede området. Dette motvirker tørrhet og holder vevet elastisk.

Jevnlig påføring av Remisoft kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og intimområdene, og fremme et sunt underliv. Kremen kan også brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Mulige bivirkninger

Små, midlertidige lokale reaksjoner som rødhet, kløe eller en svak brennende følelse kan oppstå etter påføring. Hudirritasjoner eller hypersensitivitet er sjelden intense og varer sjelden lenge. Hvis disse symptomene vedvarer bør du slutte å bruke Remisoft og kontakte lege.

Begrensninger for bruk

Hvis symptomene forårsaket av tørrhet er uttalte, bør du prate med legen din. Remisoft må ikke brukes dersom man er allergisk eller overømfintlig overfor noen av innholdsstoffene, nylig har født eller har en betennelse i skjeden (f.eks. soppinfeksjon). Bruk ikke kremen dersom tuben eller applikatoren er skadet, eller hvis kremen har endret utseende. Informer distributør i Norge hvis dette er tilfellet.

Når Remisoft brukes samtidig med kondom, er det viktig at man bruker kondomer som ikke inneholder lateks, da dette kan svekke materialet i kondomene. Les bruksanvisningen som følger med i esken.

Remisoft inneholder

Vann, oktyldodekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann, cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Hva er Hamamelis-vann?

Remisoft inneholder Hamamelis-vann, et dampdestillat av friske kvister og løv av virginiatrollhassel (Hamamelis virginiana L.). Planten har i århundrer vært i medisinsk bruk hos den nordamerikanske urbefolkningen. I dag brukes Hamamelis-preparater i kosmetikk, legemidler og medisinsk utstyr, som Remisoft.

Pakningsstørrelse

Tube med 50 g krem (applikator følger med i pakken). Applikatoren brukes til å føre kremen inn i skjeden. Bruksanvisning følger med i Remisoft-pakken.

Les bruksanvisningen i Remisoft-pakken.

Dosering

Remisoft kan føres inn i skjeden ved hjelp av applikatoren eller påføres med en finger.

Applikatoren fylles halvfull (2,5 g krem) før den føres inn i skjeden, se også «Instruksjoner for bruk av applikator» . For å gjøre det lettere å sette inn applikatoren kan en liten mengde krem påføres området rundt skjedeåpningen først.

Ved behandling av skjedeåpningen og på ytre intimområder, trykk ut en halv cm med krem fra tuben. Bruk en ren finger til å smøre kremen på området som skal behandles.

Remisoft bruksanvisning

Pleiende vaginal fuktighetskrem for behandling av tørr skjede

Innhold

Vann, oktyldodekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann, cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft® inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Vann, oktyldodekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann, cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft® inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Bruksområder

Ved ubehag på grunn av tørrhet i skjede og ytre intimområder (følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe) som kan oppstå for eksempel ved overgangsalder. For lindring ved samleie. Remisoft® bidrar fysisk i helingsprosessen ved små skader som kan oppstå i sammenheng med at slimhinnen blir tynnere og mer sårbar.

Produktinformasjon

Remisoft® er en behagelig krem utviklet for behandling av symptomer ved tørr skjede. Den er hormonfri (uten østrogener) og kan derfor også brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller vekselsvis med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener).

Remisoft® har en positiv effekt på bakteriefloraen i skjeden:

Ettersom kremen inneholder melkesyre, har den en pH på mellom 4,2–4,5 og bidrar derfor til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

To effekter av Remisoft® som bidrar til å lindre symptomer på tørr skjede er:

 • kremens høye innhold av vann tilfører fuktighet til vevet i skjeden og de ytre intimområdene.
 • de lindrende lipidene (fett) holder vevet elastisk

Remisoft® gir rask lindring og gjenoppretting av irritert hud. Jevnlig påføring av Remisoft® kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og de ytre intimområdene, og fremmer en sunn skjede. Kremen kan brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Hamamelis-vann

Remisoft® inneholder hamamelis-vann, et dampdestillat av friske kvister og løv av virginiatrollhassel (Hamamelis virginiana L.). Planten har i århundrer vært i medisinsk bruk hos den nordamerikanske urbefolkningen. I dag brukes hamamelis-preparater i kosmetikk, legemidler og medisinsk utsyr.

Dette bør du vite om tørr skjede

Symptomene som oppstår i forbindelse med tørr skjede kan gi betydelig redusert livskvalitet hos de kvinnene som blir berørt. Følelsen av tørrhet ledsages ofte av ytterligere ubehag som kløe, brennende følelse og smerte i skjeden, i skjedeåpningen eller i ytre intimområder. I mange tilfeller kan disse symptomene gi smerter ved samleie.

Kvinner er spesielt utsatt ved overgangsalder (noen begynner ved 40-års alder) og årene etterpå, når symptomene forårsakes av minkende produksjon av kjønnshormoner (inkludert østrogen). Mindre væske produseres i skjeden, og huden blir tynnere og mer sårbar. Selv om det er en helt normal prosess, kan dette gi betydelig ubehag.

Symptomer ved tørr skjede kan også komme av hormonmangel, -svingninger og -ubalanse forårsaket av operasjon i livmor eller eggstokker, graviditet, amming eller bruk av p-piller. I tillegg kan noen stoffskiftesykdommer (f.eks. diabetes), noen medisiner, strålebehandling ved svulst, eller til og med stress bidra til utvikling av symptomer på tørr skjede.

Påføring av Remisoft

Remisoft® er ment for påføring i skjeden og på huden i ytre intimområder. Remisoft® kan påføres med eller uten applikator. Vær nøye med god hygiene i skjedeområdet og på hendene. Ved symptomer i skjedeåpningen og i ytre intimområder, bruk en ren finger til å påføre og smøre kremen utover; en 0,5 cm stripe med krem er nok. For å gjøre det lettere å sette inn applikatoren kan en liten mengde krem påføres området rundt skjedeåpningen.

Remisoft® kan føres inn i skjeden ved å bruke den medfølgende applikatoren. Gjør dette ved å fylle applikatoren halvveis (2,5 g krem), se også «Instruksjoner for bruk av applikator». Kremen bør påføres en gang daglig – helst om kvelden før leggetid (bruk et truseinnlegg om nødvendig). Når symptomene har bedret seg, kan kremen påføres sjeldnere. Etter 30 dagers sammenhengende bruk bør man ta en pause på 2 dager.

Kremen kan også brukes rett før samleie. Det er ikke nødvendig å avbryte behandling under menstruasjon. Under graviditet kan Remisoft® brukes uten applikator (se «Instruksjoner for bruk under graviditet»).

Instruksjoner for bruk av applikator

 • Løsne stempelet slik at det kan beveges inni applikatorsylinderen.
 • Hold kremtubens åpning pekende opp og fest applikatoren til tubens åpning.
 • Fyll applikatorsylinderen halvveis opp med krem (ca. 2,5 g krem) ved jevnt og forsiktig å klemme på tuben.
 • Ta applikatoren vekk fra tuben.
 • Du kan føre applikatoren inn i skjeden liggende (på ryggen), eller stående (som når man fører inn en tampong).
 • Sett forsiktig applikatoren så dypt som mulig inn i skjeden, og press stempelet ned for å tømme applikatoren (se illustrasjon).
 • Rengjør applikatoren etter bruk som beskrevet her: Trykk den kuleformede enden av stempelet mot et hardt underlag. Dette vil frigjøre stempelet fra applikatorsylinderen. Rengjør deretter stempelet og applikatorsylinderen i varmt vann.

Hvordan sette applikatoren inn i skjeden

Instruksjon-Remisoft

Instruksjoner for bruk under graviditet

Det mangler data for bruk av Remisoft® ved graviditet og amming. Ønsker du å bruke Remisoft® under graviditet bør du, av sikkerhetsmessige årsaker, ikke bruke applikatoren for å få kremen på plass i skjeden. Bruk i stedet en ren finger og før på plass en ca. 2 cm lang stripe med krem i skjeden.

Instruksjoner for bruk i kombinasjon med kondomer

Kremen kan brukes for behandling av tørr skjede før samleie. Når Remisoft® brukes samtidig med kondomer er det viktig å sørge for at kondomene ikke inneholder lateks, men isteden er laget av polyuretan (PU), for å unngå at materialet i kondomene svekkes.

Mulige bivirkninger

Små, midlertidige lokale reaksjoner som rødhet, kløe eller en svak brennende følelse kan oppstå etter påføring. Hudirritasjoner eller overfølsomhetsreaksjoner er sjelden intense og varer sjelden lenge. Hvis disse symptomene ikke bedrer seg bør du slutte å bruke Remisoft® og kontakte lege. Kontakt lege eller apotek hvis du opplever andre ubehagelige virkninger.

Begrensninger for bruk

Hvis symptomene som er forårsaket av tørrhet er mer uttalte, bør du snakke med legen din først. Remisoft® må ikke brukes dersom du er allergisk eller overfølsom overfor noen av innholdsstoffene. Bruk ikke kremen rett etter barnefødsel. Bruk heller ikke kremen hvis du har en betennelse i skjeden (f.eks. soppinfeksjon). Snakk med legen din hvis dette er tilfellet. Ikke bruk produktet hvis tuben eller applikatoren er skadet, eller hvis kremen har endret utseende. Informer produsenten hvis dette er tilfellet.

Lagring og holdbarhet

Oppbevar Remisoft® utilgjengelig for barn. Hold tuben lukket. Oppbevares helst over +2°C. Unngå temperaturer over +30°C. Utløpsdatoen er trykket på kortsiden av pakningen og/eller på enden av tuben. Bruk ikke Remisoft® etter denne datoen.

Etter åpning er kremen holdbar i seks måneder.

Pakningsstørrelser

Opprinnelig størrelse med 50 g krem (med applikator). Applikatoren (CE-sertifisert) brukes til å føre kremen inn i skjeden.

Produsent

etol Gesundheitspflege- und
Pharmaprodukte GmbH
Konrad-Adenauer-Straße 3, 77704 Oberkirch, Tyskland
Tel.: +49 (0)7802 9265 0
Fax: +49 (0)7802 9265 165
Email: info@etol-oberkirch.de


Salg og distribusjon

Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG
Bahnhofstraße 35, 38259 Salzgitter, Tyskland
Tel.: +49 (0)5341 307 0
Fax: +49 (0)5341 307 124
Email: info@schaper-bruemmer.de
www.schaper-bruemmer.de


Salg og distribusjon i Norge

Sana Pharma Medical AS
Philip Pedersens Vei 20, 1366 Lysaker  
Tel.: +47 21 95 76 60
E-post: post@sanapharma.no
www.sanapharma.no

Medisinsk utstyr

CE-Remisoft

Revised: February 2016

Remisoft® 50 g krem (med applikator). Reseptfri, pleiende vaginal fuktighetskrem uten hormoner. Medisinsk utstyr, klasse IIa. Til behandling av ubehag pga. tørrhet i skjede og ytre intimområder (følelse av tørrhet, brennende følelse, smerter ved samleie eller kløe). Påføres 1g/dag. Anbefales opphold i 2 dager etter 30 dagers bruk. Kun i samråd med lege ved uttalte sympt. eller ved en vaginal infeksjon. Det mangler data for bruk av Remisoft® ved graviditet/ amming. Unngå bruk rett etter fødsel og ved allergi mot innholdsstoffer. Les bruksanvisningen før bruk.

WEB-NO-202301-13-1