SØVN

Melatonin – slik fungerer det

Melatonin er kroppens eget søvnhormon. Men hvordan fungerer egentlig dette naturlige hormonet? Og kan et kosttilskudd med melatonin være et alternativ for deg? Her får du svar på disse spørsmålene, i tillegg til kortfattet informasjon om våre melatonin-produkter: Melatonin 1mg, Melatonin Natt, Melatonin Spray og Melatonin Duranoct.

solnedgang_AL

Melatonin er et naturlig forekommende hormon som produseres i hjernen. Hormonet gjør at vi føler oss søvnige. I tillegg spiller det en viktig rolle i døgnrytmen vår. Utskillelsen av søvnhormonet i kroppen påvirkes av lys. Nivåene er derfor høye om natten og lave på dagtid. Produksjonen av hormonet varierer ikke bare i løpet av døgnet, men også gjennom hele livet. Produksjonen er høyest i barneårene for så å avta. Eldre kan oppleve at redusert melatoninproduksjon bidrar til problemer med søvnen.1

Søvnhormonet bidrar til:

  • Redusert innsovningstid
  • Normal døgnrytme

Kosttilskudd med melatonin, for hvem?

Tidligere har dette søvnhormonet bare vært tilgjengelig på resept, men siden 2020 kan du kjøpe inntil 1 mg uten resept på apotek, som kosttilskudd. Tilskudd av melatonin anbefales for de som ønsker å normalisere sin innsovningstid eller døgnrytme. Andre kjente årsaker til ubalanse i døgnrytmen kan for eksempel være reiser mellom ulike tidssoner, som kan resultere i jetlag.


Melatonin fra Sana Pharma Medical

Sana Pharma Medical har fire kosttilskudd med melatonin: tre rene melatonin produkter med forskjellige opptakshurtighet finnes i form av kapsel, oralspray og depottablett og et der melatonin har blitt forsterket med kjente virkestoffer for bedre søvn.


Melatonin-serie-1200x800-1

Velg melatonin tilpasset din bruk:

  • Melatonin 1 mg – hurtig opptak (kapsel)
  • Melatonin Natt – hurtig og forlenget opptak (depottablett)
  • Melatonin Spray – raskere opptak, enkel i bruk to spray under tungen
Melatonin fra Sana Pharma Medical fås på apotek eller kan bestilles rett hjem fra apotek her:
Bestill Melatonin 1mg
Bestill Melatonin Natt
Bestill Melatonin Spray

Melatonin, tre i én for bedre søvn

Melatonin Duranoct, er et kosttilskudd der melatonin er forsterket med flere kjente virkestoffer. Dermed støttes søvnen din på mer enn én måte. Melatonin Duranoct inneholder i tillegg følgende virkestoffer som er kjent for å støtte søvn: pasjonsblomst, valeriana, sitronmelisse, hagtorn og vitamin B6. De to førstnevnte, pasjonsblomst og valeriana, er også kjent som virkestoff i reseptfrie legemidler mot søvnproblemer. 

Duranoct er en unik trelagstablett som frigjør aktive ingredienser over tid. Dette gir både rask, normal og forlenget støtte under søvn. 

Duranoct_30tabletter_Front_2402

Melatonin - kombinasjonsprodutet Duranoct:

  • Bidrar til bedre søvn
  • Bidrar til avslapning
  • Trelagstablett – rask og forlenget støtte
Bestill Duranoct

Relaterte artikler

In_bed_547x3641
Innsovningsvansker — fakta og behandling
SØVN
Innsovningsvansker er et økende søvnproblem. Prøv disse rådene og finn ut hva slags hjelp du kan få fra apoteket – reseptfritt.
DU_web_AL_0002_Layer-1
Duranoct® — for en bedre natt
SØVN
Et melatonin  kombinasjonsprodukt  som støtter søvnen  hele  natten. Tabletten har tre lag og frigjør aktive ingredienser over tid.
recent-articles-placeholder-1
Innsovningsvansker — fakta og behandling
SØVN OG INDRE URO
Indre uro kan vi alle til en viss grad kjenne på fra tid til annen. Den kan komme fra usikkerhet rundt økonomi, jobb, relasjoner, eller fremtid, for å nevne noe.

Duranoct®: Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose for melatonin (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Melatonin: For gunstig virkning; 1 mg før leggetid, og ved jet-lag minst 0,5 mg ved leggetid første reisedag og noen dager etter ankomst. Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskuddet bør ikke brukes som erstatning for en variert kost. Oppbevares utilgjengelig for barn.

WEB-NO-202301-40-1