Arkiv

Kategorier

Meta

Melatonin 1mg

— bidrar til å redusere innsovningstiden

Melatonin 1mg

Melatonin 1mg er et kosttilskudd i kapselform. Hver kapsel inneholder 1 mg melatonin, en dose som bidrar til å redusere innsovingstiden og regulere døgnrytmen. Fås uten resept på alle apotek. 

  • Bidrar til redusert innsovningstid
  • Bidrar til normal døgnrytme (lindre opplevelsen av jetlag)

Her kan du kjøpe Melatonin 1mg:

Innhold og dosering

Ingredienser i Melatonin 1mg

Fyllstoff: mikrokrystallinsk cellulose: maltodekstrin, gelatin (fra storfé), melatonin. Overflatebehandlingsmiddel: silisiumdioksid, magnesiumsalter av fettsyrer.

Dosering av Melatonin 1mg

For gunstig virkning ta 1 kapsel før leggetid. Ved jet-lag, ta første kapsel før leggetid første reisedag og noen dager etter ankomst.

Forsiktighet         

Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskuddet bør ikke brukes som erstatning for en variert kost. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Beskrivelse

Hvordan fungerer melatonin i kroppen?

Melatonin er et naturlig forekommende hormon produsert av epifysen i hjernen vår. Produksjonen av dette hormonet er høyest i barneårene for så å avta. Redusert melatoninproduksjon kan bidra til problemer med søvn. I løpet av et døgn er produksjonen størst i de mørke timene på døgnet og avtar deretter når det er dagslys. Hormonet får oss til å føle oss søvnige og spiller dermed en viktig rolle i vår døgnrytme. Melatonin kan kjøpes i flere varianter; kapsler, oralspray og depottablett. Les mer om hvilke melatonin-produkter Sana Pharma Medical markedsfører her.

Tilskudd av melatonin, for hvem?

Melatonintilskudd anbefales for de som ønsker å normalisere sin innsovningstid eller døgnrytme. Andre kjente årsaker til ubalanse i døgnrytmen kan for eksempel være nattarbeid eller reiser over forskjellige tidssoner, som ofte resulterer i jet-lag. Ettersom kroppens naturlige søvnrytme da forskyves, kan det kan bli vanskelig å bli søvnig når man ønsker å sove.


Melatonin: For gunstig virkning; 1 mg før leggetid, og ved jet-lag minst 0,5 mg ved leggetid første reisedag og noen dager etter ankomst. Anbefales ikke til barn og unge under 18 år. Ikke for gravide eller ammende. Ved bruk sammen med blodfortynnende legemidler anbefales det å kontakte lege. Anbefalt døgndose (1 mg) bør ikke overskrides. Kosttilskuddet bør ikke brukes som erstatning for en variert kost. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Publisert 19. mai 2020
Sist oppdatert 6. oktober 2022

Disse sidene er ment for helsepersonell