KVINNEHELSE

Slik kan du bli kvitt hetetoktene uten østrogen

Hele 80 % av oss kvinner må slite med de plagsomme hetetoktene som gjør oss opphetet, rødflammet og gjennomsvett. – Eller må vi det? Det reseptfrie legemidlet, Remifemin, fås på alle apotek og er helt uten hormoner.

RE_vind_i_håret_708x337_AL

Det finnes heldigvis hjelp å få mot overgangsplager som svette- og hetetokter. De vanligste behandlingsformene er det imidlertid mange kvinner som ikke kan eller vil bruke, ettersom de inneholder østrogen.

Mange søker østrogenfri behandling

Er du en av de som ikke kan eller ønsker å bruke østrogen? Da kan det være fint å kjenne til det østrogenfrie legemidlet Remifemin, som brukes mot overgangsplager som hetetokter og nattesvette. Remifemin er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel. Legemidlet kan kjøpes reseptfritt på alle apotek eller bestilles rett hjem fra apotek.

Les mer om Remifemin og bestill hjem fra apotek her.

Hvorfor får vi overgangsplager?

I overgangsalderen produserer eggstokkene mindre av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Menstruasjonen blir da uregelmessig, før den til slutt opphører helt (menopause). De hormonelle endringene kan også føre med seg en rekke ulike plager.1

De vanligste overgangsplagene

Dette er de vanligste plagene i overgangsalderen:2

 • Hetetokter
 • Nattesvette
 • Slimhinnen i skjeden blir tynnere og tørrere
 • Mindre sexlyst
 • Søvnvansker
 • Vektøkning
 • Mindre muskelstyrke og mer fett rundt midjen (Det er imidlertid vanskelig å vite om dette skyldes hormonforandringer eller aldring)
 • Tristhet, depresjon og humørsvingninger

Hetetokter er den aller vanligste overgangsplagen og rammer 80 % av oss.3

Så lenge varer hetetoktene

Intensiteten på hete- og svettetoktene varierer fra kvinne til kvinne. Noen sliter mest på dagtid, mens andre synes nattesvettingen er verst, spesielt de som får forstyrret søvnen. Hetetoktene varer i gjennomsnitt i 7,5 år.4

Planteøstrogener eller helt østrogenfritt?

Kosttilskudd har vært det vanligste østrogenfrie tilbudet for norske kvinner med overgangsplage, men noen av disse produktene kan inneholde planteøstrogener.

I Norge finnes det kun ett reseptfritt legemiddel mot overgangsplager som ikke inneholder noen form for østrogen. Remifemin er et legemiddel som har veldokumentert behandlingseffekt mot hetetokter og nattesvette.5

Remifemin® – klinisk dokumentert effekt

Remifemin har omfattende klinisk dokumentasjon på både effekt og sikkerhet, og har millioner av brukere på verdensbasis.5 Remifemin er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel, mot hetetokter og nattesvette.

Legemidlet er reseptfritt og kan kjøpes på alle apotek, eller bestilles rett hjem fra apotek her. En eske inneholder tabletter for 7 uker.

Les mer om Remifemin og bestill fra apotek her>>


DETTE ER REMIFEMIN

Remifemin er et reseptfritt plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen, som hetetokter og nattesvette. Inneholder ikke østrogen eller planteøstrogen. Velutprøvd og med klinisk dokumentert effekt.

En eske er nok til 7 ukers behandling.

SPM_RE_AM_product_single
 • Mot hetetokter og nattesvette
 • Klinisk dokumentert effekt
 • Uten østrogen
Bestill Remifemin her

Relaterade artiklar

SPM_hånd-forran-skritt-hvit-truse_AM-1-1
Østrogenfri vaginalkrem mot tørr skjede
KVINNEHELSE
Remisoft er en hormonfri vaginalkrem som lindrer symptomene på tørre slimhinner ved å tilføre fuktighet og bidra til normal pH-balanse.
Hetetokter_slik_behandler_du_547x364_SPM_AM
Slik behandler du hetetokter
KVINNEHELSE
Få oversikt over årsaker til og anbefalt behandling av hetetokter i overgangsalderen.

Remifemin® (Cimicifuga racemosa) 2,5 mg. Tablett. Plantebasert legemiddel mot plager i overgangsalderen som hetetokter og svetting. 1 tabl. 2 x daglig. Anbefales ikke for gravide og ammende. Kun i samråd med lege ved samtidig bruk av østrogener, ved leversykdom eller hormonavhengig kreft. Behandling stoppes ved tegn til leverskade. Kontakt lege ved vaginalblødning. Inneholder laktose. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 24.03.2015.

Kilder:
1. helsenorge.no, Hva er overgangsalderen (30.07.21) https://www.helsenorge.no/sykdom/underliv/menopause/
2. helsenorge.no, Symptomer (30.07.21) https://www.helsenorge.no/sykdom/underliv/menopause/#symptomper-pa-overgangsalder
3. Store Norske Leksikon (30.07.21) https://sml.snl.no/hetetokter
4. https://nhi.no/livsstil/egenomsorg/hetetoktene-kan-vare-i-mange-ar/
5. Henneicke-von-Zepelin HH. Wien Med Wochenschr. 2017. 167: 47-159. 60 years ofCimicifuga racemosamedicinal products

WEB-NO-202301-69-1