INDRE URO

Når uro påvirker livet

Alle kjenner på uro iblant. Det kan dreie seg om relasjoner, ensomhet, tanker eller uro knyttet til fremtiden, slik som bekymring for egen helse. Når tankene kverner, kan man føle seg urolig, spent eller irritert. Ved symptomer på uro, slik som nervøsitet, irritabilitet og innsovningsvansker, kan det reseptfrie legemidlet Sedix benyttes.1

iStock-1214962788_AL

Indre uro er et bredt begrep som rommer ulike psykiske tilstander, som for eksempel anspenthet og irritabilitet. Irritabilitet er en tilstand der man har lav terskel for å fare opp, bli sint, aggressiv eller grinete. Irritabilitet kan komme ved overbelastninger over tid, slik som stress eller søvnmangel.2

Ved uro, som bekymring og nervøsitet, kan det reseptfrie legemidlet Sedix være til hjelp>>

Nervøsitet, stress og uro kan påvirke vår helse og søvn

Er man nervøs, stresset eller urolig ved leggetid, kan det være vanskelig å finne ro til å sove. Tanker som kverner kan være plagsomme når man ligger i sengen og prøver å sovne. Påtrengende tanker har lettere for å komme når vi er inaktive og ikke får så mange inntrykk fra omgivelsene.3 Mangel på søvn kan i sin tur føre til at man fungerer dårligere på dagtid.4 Gjentar dette mønsteret seg over tid, kan man lett komme inn i en ond sirkel.

Heldigvis kan uro og innsovningsproblemer behandles, f.eks med Sedix. Du kan få råd og veiledning til riktig behandling på apoteket, eller hos legen din.


DETTE ER SEDIX

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og dermed kan lette innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres – for å roe ned på dagtid eller for å finne ro til å sovne om kvelden. Kan tas morgen og kveld. For voksne og barn over 12 år. Fås reseptfritt på alle apotek.

SE_eske-nydesign_0222_AM
  • Virker beroligende
  • Demper uro og nervøsitet
  • Letter innsovning

Her kan du kjøpe Sedix

Sedix | Vitus
Click me
Sedix | Apotek1
Click me

Hvordan merkes uro på dagen?

Ettersom uro føles ulikt fra person til person finnes det ikke noe entydig svar på hvordan uro merkes. Nervøsitet, stress og uro på dagtid kan bl.a. gjøre at man føler seg ukonsentrert eller konstant bekymret. Hukommelsen kan bli dårligere og tankene kan bli flakkende. Andre symptomer kan være stiv nakke og stive skuldre, hodepine og smerter i magen. I tillegg kan man endre adferd, som f.eks. at man blir passiv, spiser mer eller mindre enn normalt, får dårlig humør, blir irritabel, kjefter for mye eller har vanskelig for å slappe av.5

Her kan du få hjelp med uroen

Det er normalt å kjenne på bekymring, irritabilitet og stress iblant. Men dersom du plages med dette over tid og det hinder deg fra å gjøre det du ønsker eller at du begynner å unngå visse situasjoner, bør du kontakte legen din.

Sedix® ( Passiflora incarnata L.) 200 mg. Reseptfritt. Tabletter. Til bruk fra 12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Pasienter som opplever seg påvirket av Sedix skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Samtidig bruk av syntetiske sedativer anbefales ikke. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på preparatomtale: 23.12.2019.

Relaterte artikler

pilleeske_awake_AM
Innsovningsproblemer: Finnes det reseptfri behandling?
SØVN
Det finnes et reseptfritt legemiddel som kan lette innsovning, uten noen påvist avhengighet.
iStock-Sedix-954984426_AM
Indre uro: Slik kan du dempe uroen
INDRE URO
Usikkerhet rundt økonomi, jobb, relasjoner, eller fremtid? Ved indre uro kan det reseptfrie legemidlet Sedix være til hjelp.

WEB-NO-202301-56-1