INDRE URO

Indre uro: Slik kan du dempe uroen

Indre uro kan vi alle til en viss grad kjenne på fra tid til annen. Den kan komme fra usikkerhet rundt økonomi, jobb, relasjoner, eller fremtid, for å nevne noe. Da kan man føle seg både bekymret, nervøs og irritabel, og for noen kan det også bli vanskelig å sovne om kvelden. Ved slik indre uro kan det reseptfrie legemidlet Sedix være til hjelp.1

iStock-Sedix-954984426_AL

Indre uro er et vidt begrep som rommer ulike tilstander, som f.eks. bekymring og irritabilitet.1 Slik uro kan føre til konsentrasjonsvansker på dagen eller innsovningsvansker om kvelden.

Les mer om det reseptfrie legemidlet, Sedix, her>>


Dette er Sedix

Sedix er et reseptfritt legemiddel som virker beroligende og dermed kan lette innsovning. Uro, som bekymring, irritabilitet og nervøsitet lindres – for å roe ned på dagtid eller for å finne ro til å sovne om kvelden. Kan tas morgen og kveld. For voksne og barn over 12 år. Fås reseptfritt på alle apotek.

SE_eske-nydesign_0222_AM
  • Virker beroligende
  • Demper uro og nervøsitet
  • Letter innsovning

Her kan du kjøpe Sedix

Sedix | Vitus
Click me
Sedix | Apotek1
Click me

Hvordan føles uro på dagtid?

Uro kan oppleves ulikt, men noe av det man kan merke er muskelspenninger, spesielt i nakke, skuldre og kjeve. Smerter i hodet er heller ikke uvanlig. Man kan også føle seg nervøs eller få urolig mage. Å konsentrere seg kan også være en utfordring med for mye indre uro. Man kan dessuten være trøtt når man helst skulle følt seg våken og opplagt. Rastløshet og problemer med å slappe av er typiske tegn på indre uro, som i tillegg kan føre til vanskeligheter med å sovne om kvelden.2

Ved indre uro og nervøsitet kan det reseptfrie legemiddelet Sedix være til hjelp>>

Her kan du få råd og hjelp med din indre uro

Det er normalt å kjenne på en viss indre uro, som nervøsitet eller irritabilitet i blant. Men dersom problemene pågår over tid, hindrer deg i å gjøre det du ønsker eller at du begynner å unngå visse situasjoner, bør du kontakte legen din. Du kan også få gode råd og veiledning på apoteket.

Sedix® (Passiflora incarnata L.) 200 mg. Reseptfritt. Tabletter. Til bruk fra 12 år for å lindre milde symptomer på uro, som nervøsitet, bekymring eller irritabilitet, og for å lette innsovning. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Pasienter som opplever seg påvirket av Sedix skal ikke kjøre bil eller bruke maskiner. Kontakt lege hvis symptomene forverres, eller ikke bedrer seg etter 2 ukers bruk. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Samtidig bruk av syntetiske sedativer anbefales ikke. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på preparatomtale: 23.12.2019.

Relaterte artikler

iStock-1214962788_AM
Når uro påvirker livet
INDRE URO
Når tankene kverner, kan man føle seg urolig, spent eller irritert. Da kan det reseptfrie legemidlet Sedix benyttes.
recent-articles-placeholder-2
Innsovningsvansker — fakta og behandling
SØVN
Innsovningsvansker er et økende søvnproblem. Prøv disse rådene og finn ut hva slags hjelp du kan få fra apoteket – reseptfritt.
recent-articles-placeholder-3
Melatonin – slik fungerer det
SØVN OG INDRE URO
Indre uro kan vi alle til en viss grad kjenne på fra tid til annen. Den kan komme fra usikkerhet rundt økonomi, jobb, relasjoner, eller fremtid, for å nevne noe.

WEB-NO-202301-55-1