Smerte - Leddsmerter

GI_packshot_front-transparent_NOR

Nytt reseptfritt legemiddel til daglig bruk mot langvarige leddsmerter.

Leddsmerte er en utfordring for mange mennesker, og det kan påvirke livskvaliteten betydelig. Enten det er artrose, leddgikt eller revmatisme, kan smertene være både plagsomme og hemmende. Å finne en effektiv løsning er avgjørende for å gjenopprette bevegeligheten og leve et liv med mindre leddsmerter. I denne artikkelen skal vi ta for oss begrepet leddsmerter og presentere en reseptfri løsning som gir daglig lindring.

Våren 2024 ble Giduxa lansert i Norge, et nytt reseptfritt legemiddel til daglig bruk mot langvarige leddsmerter som ved artrose, leddgikt og revmatisme. Giduxa inneholder ekstrakt av Djevelklorot som har vist seg å redusere smerte og stivhet i leddene samt øke bevegeligheten.1-2 Giduxa kan også brukes i kombinasjon med andre medisiner mot leddsmerter3.

 
Fås på alle apotek:

Giduxa | Apotek1
Giduxa | Vitus


Hva er leddsmerter?

Leddsmerter omfatter ulike smertetilstander i leddene. De fleste av oss opplever dette på et eller annet tidspunkt i livet, og det er en betydelig sammenheng mellom disse problemene og redusert livskvalitet, sykefravær og uførhet. Forekomsten øker med en generelt aldrende befolkning.  Eksempler på tilstander som gir leddsmerter kan være artrose, leddgikt og revmatisme. Dette er svært vanlige tilstander og mer enn halvparten av den voksne befolkningen har symptomer på artrose. Artrose er en tilstand som påvirker ulike ledd i kroppen, der knær, hofter, hender og ryggrad er de mest berørte leddene.4
Langvarige, kroniske smerter kan være utfordrende å behandle med medisiner. Smertestillende midler vil ofte være effektive i kortere perioder.

Hvor kommer leddsmerten fra? 
Leddsmerte kan være forårsaket av flere faktorer, inkludert slitasje og belastning, betennelser, eller autoimmun sykdom som leddgikt. Artrose, en vanlig form for leddlidelse, oppstår når brusken som beskytter leddene gradvis brytes ned, noe som resulterer i smerte, stivhet og redusert bevegelighet.5 Leddgikt er en autoimmun sykdom der kroppens eget immunsystem angriper leddene og forårsaker betennelse6, mens revmatisme er en fellesbetegnelse for ulike lidelser som påvirker ledd, muskler og sener.7

Den daglige utfordringen
For de som lider av daglige leddsmerter, kan hverdagen være preget av utfordringer. Enkle oppgaver som å gå, løfte eller til og med stå kan være smertefulle og begrensende. Trening og daglig aktivitet kan være vanskelig. Dette påvirker ikke bare den fysiske helsen, men også den mentale trivselen. Å finne en god måte å håndtere smertene på er avgjørende for å opprettholde en god livskvalitet.

Giduxa®

Mot leddsmerter som ved:

  • Artrose
  • Leddgikt
  • Revmatisme

Reseptfritt legemiddel til daglig bruk

Fås på alle apotek

Giduxa | Apotek1
Giduxa | Vitus
bilde (5)


Hvorfor Giduxa?

Reseptfritt legemiddel mot milde leddsmerter; Giduxa skiller seg fra andre lignende produkter på markedet. Giduxa er kategorisert som et plantebasert reseptfritt legemiddel registrert av Statens legemiddelverk. Dette gir deg trygghet og forsikrer deg om produktets kvalitet. Virkestoffet djevelklorot er vist og lindre symptomer på leddsmerte, reduserer stivhet samt øker bevegeligheten.1,2

Langtidsbehandling: Tas daglig: Dette gir kontinuerlig lindring av langvarige smerter og bidrar til å redusere leddsmerter over tid.


Ofte stilte spørsmål
Hva er Giduxa?
Et nytt reseptfritt tradisjonelt plantebasert legemiddel til dagligbruk mot langvarige milde leddsmerter som ved artrose, leddgikt og revmatisme. Giduxa bidrar til økt bevegelse og redusert smerte og stivhet i leddene.1,2

Hvor lenge kan jeg ta Giduxa?
Langtidsbruk er mulig. Tas daglig.

Hva virker Giduxa mot?
Giduxa inneholder djevelklorot som har vist seg å lindre smerte og stivhet samt øke bevegeligheten i leddene.1,2

Hvordan skal jeg ta Giduxa?
Voksne: 2 kapsler 2 ganger daglig. Maksimal daglig dose: 4 kapsler.

Hvor kan jeg kjøpe Giduxa?
Fås på alle apotek.

Kilder: 

1. Vlachojannis et al., Phytotherapy Res 2008, 22, 49; 149-152​
2. Gagnier et al., BMC Compl Alt Medicine 2004, 4;13​
3. 1.Warnock et al., Phytotherapry Res 2007, 21: 1228-1233​
4. Tidsskriftet.no (18.12.23) https://tidsskriftet.no/2010/11/oversiktsartikkel/artrose)
5. Helsenorge.no (18.12.23) https://www.helsenorge.no/sykdom/muskel-og-skjelett/artrose/
6. Helsenorge.no (18.12.23) https://www.helsenorge.no/sykdom/muskel-og-skjelett/leddgikt/
7. Store medisinske leksikon (18.12.23) https://sml.snl.no/revmatiske_sykdommer

Giduxa myke kapsler. Hver kapsel inneholder 225 mg ekstrakt fra djevelklorot (Harpagophytum procumbens DC. og/eller Harpagophytum zeyheri Decne). Giduxa er et tradisjonelt plantebasert legemiddel indisert for å lindre milde leddsmerter og for å lindre fordøyelsesforstyrrelser som oppblåsthet, flatulens og midlertidig tap av appetitt. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Dosering: Voksne: 2 kapsler 2 ganger daglig. Maksimal daglig dose: 4 kapsler. Ikke for barn og unge under 18 år. Lege eller annet kvalifisert helsepersonell bør kontaktes dersom symptomene vedvarer etter 4 ukers behandling med Giduxa for lindring av milde leddsmerter eller etter 2 uker for lindring av milde fordøyelsesforstyrrelser. Bruk ikke Giduxa ved overfølsomhet overfor innholdsstoffene eller ved sår i mage eller tarm. Giduxa inneholder renset soyabønneolje og lecitin (fosfolipider fra soyabønner). Pasienter med peanøtt- eller soyaallergi skal ikke bruke dette legemiddelet. Hør med lege før du bruker Giduxa om du har leddsmerter ledsaget av hevelse i leddene, rødhet eller feber eller om du har gallestein. Giduxa inneholder laktose og sorbitol. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Mulige bivirkninger: Diaré, kvalme, brekninger, magesmerter. Hodepine, svimmelhet. Allergiske reaksjoner: utslett, elveblest, hevelse i ansiktet. Pakningsstørrelser: 90 myke kapsler. Les pakningsvedlegget før bruk. For mer informasjon: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.no. Basert på preparatomtale: 09.11.2022.

WEB-NO-202401-102-1