SLIMHOSTE OG HALSIRRITASJON

Hedexin – løser og letter ved slimhoste

Hedexin er et plantebasert reseptfritt legemiddel til bruk ved slimhoste. Hedexin løser opp seigt slim og gjør det lettere å hoste opp. En god løsning ved slimhoste, helt enkelt!

HE_slimhoste_kvinne_gul_genser_708x337_AL-1

Hoste er vanlig og er en beskyttende refleks som starter når noe irriterer slimhinnene i luftveiene. En vanlig årsak som utløser en hosterefleks er virusinfeksjoner som forkjølelse og luftveisinfeksjoner.

Ulike typer hoste

Hosten kan høres og merkes på forskjellige måter. For eksempel kan hosten være tørr eller slimete. Slimhoste kommer ofte litt ut i forkjølelsen og kan ofte vare i et par uker. Ofte hoster du mer om natten når du legger deg ned, eller hvis du anstrenger deg.

Les mer om hoste i vår artikkel om tørr- og slimhoste her.

Hedexin – et plantebasert legemiddel ved slimhoste

Hedexin er et plantebasert legemiddel som brukes til å lette slimhoste hos voksne, ungdommer og barn fra 6 år. Kjøpes reseptfritt på apotek.


DETTE ER HEDEXIN

Hedexin er et reseptfritt, plantebasert legemiddel til bruk ved slimhoste. Smaken er søtlig. Den slimløsende sirupen tas 2 ganger daglig, og en flaske holder til 8 dagers bruk. Virkestoffet er ekstrakt av eføyblad.

SPM_HE_AM_1200x800
  • Løser opp slim
  • Letter opphosting
  • Reseptfritt plantebasert legemiddel
Bestill Hedexin her

Lettere å hoste opp slimet
Når slimhinnen er irritert, dannes det ofte slim. Ved å hoste opp slimet blir du kvitt det som irriterer luftveiene. Hoste er viktig for å rense luftrøret og bør ikke unødvendig undertrykkes.1 Bruk av et slimløsende middel, som Hedexin, er derfor et behandlingsalternativ når du har slim i luftveiene.

Hedexin inneholder eføyekstrakt (Herdera helix L.) som løser opp slim i luftveiene. Hedexin er enkel å bruke, du skal ta den bare 2 ganger daglig, men husk å bruke måleskjeen som medfølger, da dosene varierer med alder. Forsiktighet anbefales hos pasienter med gastritt eller magesår ved bruk av Hedexin. Hedexin inneholder sorbitol.

Les pakningsvedlegget her.

Relaterade artiklar

FI_irritert_hals_kvinne_bla_skjorte_V2_547x364_AM
Sugetablett: Fiorda
SLIMHOSTE OG HALSIRRITASJON
Fiorda er en myk sugetablett som inneholder ekstrakt av islandslav. Beroliger og smører irritert hals og svelg. Smaker solbær.
Fiordaman (1)
Hva kan skape halsirritasjon og hvordan kan den lindres?
SLIMHOSTE OG HALSIRRITASJON
Kløe og irritasjon i hals og svelg kan bl.a. skyldes overanstrengelse av stemmen og tørr kontorluft. Da kan sugetabletten Fiorda være til hjelp.

HedexinTM sirup. 8,25 mg/ml tørket ekstrakt av eføyblad. Reseptfritt. Plantebasert legemiddel til bruk som slimløsende middel ved slimhoste. Forsiktighet anbefales hos pasienter med gastritt eller magesår. Ved åndenød, feber eller varig opphosting av slim bør pasienten kontakte lege eller apotek. Anbefales ikke til gravide eller ammende. Anbefales ikke ved allergi mot innholdsstoffer. Inneholder sorbitol. Bivirkninger: Vanlige: kvalme, oppkast, diare. Mindre vanlige: elveblest, hudutslett, anafylaktisk reaksjon, åndenød. Inneholder sorbitol. Ingen interaksjoner rapportert. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på SPC sist endret: 3.12.2020.

Kilder:
1. Norsk helseinformatikk (12.04.22) https://nhi.no/symptomer/infeksjoner/hoste-veiviser/?page=1

WEB-NO-202301-50-1