Arkiv

Kategorier

Meta

Remisoft® vaginalkrem mot tørr og sår skjede

Remisoft er en pleiende vaginal fuktighetskrem for behandling av symptomer på tørr skjede som sårhet, svie, smerter ved samleie og kløe. Kremen inneholder ikke hormoner (østrogen). Påføres daglig, med eller uten applikator.

Pakningsstørrelse: 50 g krem på tube (ca. 20 doser). Applikator medfølger i esken.

Hormonfri vaginalkrem med trollhassel

  • Lindrer og tilfører fuktighet
  • Mykgjør og bevarer elastisitet
  • Bidrar til heling av småskader

Medisinsk utstyr klasse IIa. Bruksanvisning medfølger i esken.

Her kan du kjøpe Remisoft®

Detaljer

 

Tørr skjede

Tørre slimhinner i underlivet kan ramme kvinner i alle aldre, men oppstår ofte i overgangsalderen. Tilstanden forekommer også hos kvinner som nylig har født, ammer, har fjernet eggstokker eller går på hormonpreparater, slik som p-piller e.l. Tørr skjede er også vanlig ved revmatiske sykdommer som Sjøgrens syndrom og hos pasienter som får behandling av kreft med antiøstrogen eller stråling mot eggstokkene.

De tørre slimhinnene i underlivet kan føre til kløe, stikking, brennende følelse, svie og sårhet i både, skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden. Tørrheten fører også ofte til smerter ved samleie.

Slik virker Remisoft

Remisoft er en østrogenfri krem utviklet for behandling av tørr skjede. Den kan brukes i kombinasjon med hormonbehandling, eller med vaginalkremer eller vaginale stikkpiller som inneholder hormoner (østrogener). Remisoft har en positiv effekt på bakteriefloraen og bidrar til å vedlikeholde skjedens naturlige pH-verdi.

Remisoft tilfører slimhinnen fuktighet og sørger for en beskyttende fysisk barriere slik at fuktigheten forblir i det behandlede området. Dette motvirker tørrhet og holder vevet elastisk.

Jevnlig påføring av Remisoft kan bidra til å forhindre irritasjon i skjeden og intimområdene, og fremme et sunt underliv. Kremen kan også brukes ved behandling av tørr skjede før samleie.

Mulige bivirkninger

Små, midlertidige lokale reaksjoner som rødhet, kløe eller en svak brennende følelse kan oppstå etter påføring. Hudirritasjoner eller hypersensitivitet er sjelden intense og varer sjelden lenge. Hvis disse symptomene vedvarer bør du slutte å bruke Remisoft og kontakte lege.

Begrensninger for bruk

Hvis symptomene forårsaket av tørrhet er uttalte, bør lege konsulteres. Remisoft må ikke brukes dersom man er allergisk eller overømfintlig overfor noen av innholdsstoffene, nylig har født eller har en betennelse i skjeden (f.eks. soppinfeksjon). Bruk ikke kremen dersom tuben eller applikatoren er skadet, eller hvis kremen har endret utseende.

Når Remisoft brukes samtidig med kondomer er det viktig at kondomene ikke inneholder lateks, da dette kan svekke materialet i kondomene. Les bruksanvisningen i Remisoft-pakken.

Innhold og dosering

Remisoft® inneholder

Vann, oktyldodekanol, cetearyl alkohol, polysorbat 60, Hamamelis virginiana-vann, cetyl palmitat, sorbitan stearat, natriumlaktat, benzylalkohol, melkesyre.

Remisoft inneholder ingen fargestoffer eller parfyme.

Hamamelis-vann

Remisoft inneholder Hamamelis-vann, et dampdestillat av friske kvister og løv av virginiatrollhassel (Hamamelis virginiana L.). Planten har i århundrer vært i medisinsk bruk hos den nordamerikanske urbefolkningen. I dag brukes Hamamelis-preparater i kosmetikk, legemidler og medisinsk utstyr, som Remisoft.

Pakningsstørrelse

Tube med 50 g krem (applikator følger med i pakken). Applikatoren brukes til å føre kremen inn i skjeden.

Dosering

Remisoft kan føres inn i skjeden ved hjelp av applikatoren eller påføres med en finger.

Applikatoren fylles halvfull (2,5 g krem) før den føres inn i skjeden, se også «Instruksjoner for bruk av applikator» . For å gjøre det lettere å sette inn applikatoren kan en liten mengde krem påføres området rundt skjedeåpningen først.

Ved behandling av skjedeåpningen og på ytre intimområder, trykk ut en halv cm med krem fra tuben. Bruk en ren finger til å smøre kremen på området som skal behandles.

Publisert 19. mai 2020
Sist oppdatert 27. juli 2021

Disse sidene er ment for helsepersonell