SØVN

Slik kan du bli kvitt søvnvansker med reseptfritt legemiddel

Søvnvansker preger livene til en tredjedel av den norske befolkningen – hver uke.1 Dårlig søvnkvalitet, hyppige oppvåkninger eller for tidlig morgenoppvåkning er hverdagskost for mange av oss. Men det finnes behandling, slik som Lunixen – et reseptfritt legemiddel på apotek.

LU-lady-bed-blue-sheets_AL

Våkner du flere ganger gjennom natten, eller alt for tidlig om morgenen? Slike søvnvansker kan gi mangel på søvn som igjen går ut over humøret, konsentrasjonen og evnen til å yte på dagtid.1 Heldigvis finnes det hjelp å få.

Behandling av søvnvansker

Det vil alltid være en fordel å følge råd for bedre søvn og god søvnhygiene, som beskrevet nederst i artikkelen, men god søvnhygiene er likevel ikke alltid nok. For noen vil reseptbelagt sovemedisin være nødvendig, mens for andre kan et reseptfritt legemiddel være et godt alternativ.

Nedenfor ser vi nærmere på hva det vil si å sove dårlig.

Dårlig søvn?

Nattesøvnen kan forstyrres på flere måter. Noen sover urolig eller våkner flere ganger i løpet av natten. Andre våkner alt for tidlig om morgenen. Begge deler kan være årsak til dårlig søvn eller søvnkvalitet. På apoteket kan du spørre etter et reseptfritt legemiddel mot slike søvnforstyrrelser.

Reseptfritt legemiddel mot søvnvansker

Sover du dårlig, kan f.eks, Lunixen, være et alternativ. Dette reseptfrie legemidlet har klinisk dokumentert effekt. Legemidlet bedrer søvnkvaliteten og motvirker avbrudd i søvnen, slik som oppvåkninger om natten eller alt for tidlig oppvåkning om morgenen. Ingen avhengighet er påvist ved bruk av dette legemidlet. 

Les mer om Lunixen og bestill fra apotek her>>


DETTE ER LUNIXEN®

Lunixen er et reseptfritt legemiddel som forbedrer søvnkvalitet og søvnlengde. Legemidlet inneholder valerianarot (Valeriana officinalisL). Dette virkestoffet har klinisk dokumentert effekt på søvnproblemer, som urolig søvn og nattlige oppvåkninger. Anbefales ikke sammen med syntetiske sovemidler. Lunixen brukes daglig for best mulig effekt. Det er ikke påvist avhengighet ved bruk. For voksne og barn over 12 år. Fås på alle apotek.

SPM_LU_AM_1200x800
 • Bedrer søvnkvaliteten
 • Motvirker avbrutt søvn
 • Ingen avhengighet påvist
Bestill Lunixen her

Ingen påvist avhengighet

Søvnproblemer er en vanlig årsak til legebesøk og utskriving av reseptbelagte legemidler i Norge. Et reseptfritt legemiddel, som Lunixen, vil dog kunne være tilstrekkelig for mange. Det er ikke påvist noen avhengighet ved bruk av dette legemidlet.

Effekt av Lunixen®

Virkestoffet i Lunixen forbedrer både søvnkvaliteten og søvnlengden. Daglig bruk over tid anbefales for at behandlingen skal kunne bidra til å endre søvnmønsteret og bedre søvnkvaliteten. Effekten av behandlingen øker gradvis, og optimal effekt oppnås etter 2–4 uker.2

Godkjent av Statens legemiddelverk

Statens legemiddelverk har ansvar for godkjenning av legemidler i Norge. Lunixen er godkjent av Statens legemiddelverk som et veletablert plantebasert legemiddel. Legemidlet brukes mot søvnforstyrrelser hos voksne og barn over 12 år.

Bestill Lunixen® levert hjem

Lunixen kan kjøpes reseptfritt på alle apotek eller bestilles direkte fra apotek. Da mottar du legemidlet rett hjem i postkassen.

Les mer om Lunixen | Bestill fra apotek

10 råd mot søvnvansker:3

 • Gå til sengs og stå opp til samme tid, også i helgene
 • Ikke sov mer enn 20 min på dagtid
 • Unngå koffein og alkohol for nær leggetid
 • Sørg for få dagslys i minst 30 min hver dag
 • Tren jevnlig, men ikke rett før leggetid
 • Legg deg hverken sulten eller stappmett
 • Skru av pc og mobil før du går til sengs
 • Sørg for et mørkt, stille og svalt soverom
 • Lær deg en avspenningsteknikk for innsovning
 • Forsøk å løse evt. bekymringer på dagtid

Relaterade artiklar

AM_eldre-mann_864516614
Våkner du for tidlig om morgenen? Fakta og behandling
SØVN
Våkner du alt for tidlig uten at du klarer å sovne igjen? Heldigvis finnes det behandling for slike søvnvansker.
AM_864360428
Hvordan sove gjennom hele natten?
SØVN
Våkner du midt på natten eller alt for tidlig om morgenen? Et reseptfritt legemiddel mot slike søvnvansker fås på apotek – uten påvist avhengighet.

Lunixen® 500 mg (valerianarot) tabl. Plantebasert legemiddel for å lindre mild uro og søvnforstyrrelser. >12 år. Søvnforstyrrelser: 1 tabl. ½-1 time før leggetid. Mild uro: 1 tabl. opptil 3 x daglig. Ikke for gravide og ammende. Kombinasjon med syntetiske sovemidler er ikke anbefalt. Kontakt lege hvis ingen bedring etter 2 uker. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Basert på preparatomtale fra 24.07.2019.

WEB-NO-202301-44-1